Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poduzetnička zona Blaca

Država Općini Andrijaševci darovala zemljište površine 59 415 m2

Općina Andrijaševci
Foto: Branimir Bradarić
28.06.2020.
u 15:11

Ministar Banožić u svojoj izjavi kazao je kako je po raznim osnovama Ministarstvo državne imovine do sada jedinicama lokalne samouprave dodijelilo imovine u vrijednosti od 870 milijuna kuna od kojih općinama i gradovima na području Vukovarsko – srijemske županije ukupno 150 milijuna kuna

Povodom obilježavanja Dana Općine Andrijaševci, a na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, ministar državne imovine Mario Banožić uručio je općinskom načelniku Damiru Dekaniću Odluku o darovanju zemljišta, površine 59 415 m2 u svrhu osnivanja Poduzetničke zone „Blaca“.

Prema riječima Dekanića općinska tijela su na ovome radili nekoliko godina i sada im se ta želja konačno ostvarila.

- Zemljište gdje se nekada nalazilo prognaničko naselje Blaca od prije nekoliko godina također je u našem vlasništvu. Tamo planiramo izgraditi stambeno naselje za mlade obitelji dok ćemo preko puta imati i gospodarsku zonu. Idejni projekt je gotovo i nadam se da ćemo do iduće godine krenuti rješavati i komunalnu infrastrukturu, rekao je Dekanić.

Ministar Banožić u svojoj izjavi kazao je kako je po raznim osnovama Ministarstvo državne imovine do sada jedinicama lokalne samouprave dodijelilo imovine u vrijednosti od 870 milijuna kuna od kojih općinama i gradovima na području Vukovarsko – srijemske županije ukupno 150 milijuna kuna. Kaže i kako na taj način država, odnosno ministarstvo pomaže jedinicama lokalne samouprave ali i priprema ih za novo programsko razdoblje kroz Operativni program Slavonija, Baranja i Srijem.

- Upravo je podjelom državne imovine jedinicama lokalne samouprave stvorena podloga za daljnje planiranje sredstava i to pogotovo za one programe koji su se sufinancirali kroz programe Ruralnog razvoja, a sada će to biti direktno kroz novi program - kazao je Banožić.

Dodao je i kako su sve to preduvjeti da darovane nekretnine, kao i nekretnina u Općini Andrijaševci, vrlo brzo dobiju svoj izvor financiranja, a onda je na općinama, županijama i razvojnim agencijama da tih sredstava povuku što više.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije