Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tijekom restauracije

U drvenom kipu Isusa iz 18. stoljeća pronašli misteriozan dokument

Drveni kip Isusa
Foto: Thinkstock
30.11.2017.
u 09:16

'Dokument iz 18. stoljeća pojavio se kada smo skidali Isusa s križa', izjavila je restauratorica Gemma Ramirez Millares.

Restauratori koji su radili na drvenom kipu Isusa iz 18. stoljeća navodno su pronašli kaligrafiranu bilješku koja datira iz 1777. godine

Čini se da ju je u stražnji dio Isusova kipa sakrio svećenik Joaquin Minguez koji je djelovao u katedrali u španjolskom gradu Burgo de Osma, piše Daily Mail. Bilješka govori o tadašnjem vremenu, ekonomiji lokalnih seljaka, političkim i vjerskim pitanjima, poznatim ljudima i ostalim temama. 

Galerija: Leonardo da Vinci - Isus Krist

Drveni kip Isusa
1/11

Tvrdnje restauracijske tvrtke o pronađenoj bilješci još nisu potvrdili povjesničari i arheolozi. 

Drveni kip koji je bio na restauriranju inače stoji u crkvi Santa Agueda u selu Sotillo, na sjeveru španjolske provincije Burgos. Pronađeni dokument sadrži dva papira ispisana s obje strane, a pronađen je kada su restauratori uklonili tkaninu s kipa i ugledali mali otvor. 

''Dokument iz 18. stoljeća pojavio se kada smo skidali Isusa s križa'', izjavila je restauratorica Gemma Ramirez Millares.

Pogledajte i video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

Komentara 6

DH
dalibor.hren
07:20 03.12.2017.

Tvrdnje tvrtke nisu potvrđene...

SM
stjepan.maric6
18:27 02.12.2017.

chek may facebuk profil,to neki diletant se reklamira,govn,,,, koristi isusa u reklamne svrhe

Avatar Night mora
Night mora
14:15 08.12.2017.

I stara hartija rece,ovce moje i pored ociju ste sliepo vodjeni za nos!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije