Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ORGANIZACIJI HZJZ-A

Drugom dozom AstraZenece cijepljeno 445 studenata: 'Želim se što prije vratiti u kliniku bez straha'

Foto: HZJZ
1/5
06.05.2021.
u 15:52

Cijepljenjem će postići zaštitu pomoću koje će odrađivati stručnu praksu koju obavljaju u izravnom doticaju s pacijentima

Drugom dozom cjepiva protiv COVID-a 19 danas je AstraZenecom cijepljeno i 445 studenata završnih godina medicine i stomatologije sa Sveučilišta u Zagrebu.

- Cijepio sam se iz dva razloga. Želim se što prije vratiti u kliniku bez straha, a drugo, želim biti primjer drugima. Dolazim iz male sredine i ovime želim dodatno ohrabriti svoje sugrađane da se odluče na cijepljenje protiv bolesti COVID-19, izjavio je student Medicinskog fakulteta Fabijan Jelovičić. 

Studenti su cijepljeni u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Školi narodnog zdravlja ”Andrija Štampar”, a cijepljenjem će postići zaštitu pomoću koje će odrađivati stručnu praksu koju obavljaju u izravnom doticaju s pacijentima, priopćio je HZJZ.

- Ovo je cijepljenje od velike važnosti jer pokazuje povjerenje budućih zdravstvenih radnika u cjepivo AstraZenaca. HZJZ je od početka imao pozitivan stav prema tom cjepivu u smislu da se svi trebaju cijepiti neovisno od dobi i spolu. Ovo cijepljenje pokazuje kako smo uspješno prenijeli tu poruku, kazala je zamjenica ravnatelja HZJZ-a dr. Ivana Pavić Šimetin. 

 

VIDEO: Prosvjed ispred Klinike za tumore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije