Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVARANIN RADIO U AUSTRIJI

Drugi slučaj koronavirusa u Dubrovniku: U Bugarskoj bio na skijanju

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
1/9
20.03.2020.
u 11:40

Drugi uzorci koji su poslani na analizu, polovina njih pokazali su se negativni, što je dobar znak. Situaciju držimo epidemiološki dobro - rekao je župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Od sedam uzoraka poslanih jučer u Kliniku za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, šest nalaza je negativno, a jedan je pozitivan na virus COVID-19.,  što znači da je na području Šibensko-kninske županije još jedna osoba zaražena koronavirusom.

Riječ je o muškarcu mlađe životne dobi, rođenom 1989. godine, koji je u inozemstvu bio u kontaktu s već zaraženom osobom. Po povratku iz inozemstva bio je u samoizolaciji. Bolesnik ima blažu kliničku sliku te je hospitaliziran na Odjelu infektologije OB Šibensko-kninske županije. Prethodna dva pacijenta su i dalje u kućnoj samoizolaciji.

Od jučer je pod mjerama zdravstvenog nadzora u našoj županiji ukupno 276 osoba. Od toga sa službenim rješenjem 227 osoba - izvjestili su iz Stožera civilne zaštite šibenske županije

Pogledajte i video: Nema više druženja, od sada najviše petero ljudi smije biti zajedno na jednom mjestu!

Novi slučaj zabilježen je i u Dubrovniku. 

- Danas imamo još jednu zaraženu osobu od koronavirusa. Drugi uzorci koji su poslani na analizu, polovina njih pokazali su se negativni, što je dobar znak. Situaciju držimo epidemiološki dobro - rekao je župan Nikola Dobroslavić. Riječ je o Dubrovčaninu koji se prije dva dana vratio iz skijanja iz Bugarske. Nalazi se u izolaciji, njegovo opće stanje dobro. Upućeno je 48 uzoraka na testiranje. U samoizolaciji se nalazi 311 osoba. 

Potvrđen je prvi slučaj zaraze korona virusom na Hvaru. Potvrdio je to Stožer Civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te potvrdio kako je sada u ovoj Županiji troje oboljelih.

-Iz Klinike za Infektivne bolesti potvrđeno je da je još jedna osoba pozitivna iz SDŽ, točnije s Hvara, sada su tri osobe pozitivne. On je također u splitskom KBC-u i opće zdravstveno stanje mu je dobro – rekao je Luka Brčić, predsjednik Stožera.

Novozaraženi je muškarac srednjih godina koji se vratio iz Austrije. Bio je u samoizolaciji, koristio je mjere samozaštite.

- Obradili s o njegove kontakte, samo su kućni i djevojka oboljelog i s prvim simptomima je u kontroliranim uvjetima, vozilom HMP, prebačen u splitsku bolnicu – izjavila je ravnateljica ŽZJZ Željka Karin.

Dr. Boris Lukšić, predstojnik Klinike za infektivne bolesti rekao je kako su svo troje bolesnika stabilno.

Na parkiralištu KB Dubrava Hrvatska vojska montira mobilnu bolnicu za oboljele od koronavirusa

Dubrovnik
1/28

-Uzeto ej još 17 briseva koji su u obradi- o rezultatima ćete biti obaviješteni kada ih dobijemo – rekao je dr. Lukšić. Od tih 17, samo jedna osoba je hospitalizirana. U karanteni u Duilovu su 53 osobe, od toga 31 državljanin RH.

Ravnatelj KBC-a dr. Julije Meštrović je izjavio kako Bolnica funkcionira odlično.

-Preselili smo uglavnom sve bolesnike, danas ćemo završiti, što znači da Respiracijski centar može početi raditi na Križinama. Tamo će od sutra raditi pedijatrijska ambulanta za djecu s upalama gornjih dišnih puteva, od ponedjeljak će biti i za odrasle. Kvaliteta skrbi o bolesnicima u Klinici za zarazne bolesti je izvrsna, odlično smo se opremili – rekao je dr. Meštrović

>> Tema: Koronavirus

Ključne riječi

Komentara 1

DI
Diosiario
11:46 20.03.2020.

Ispada da su ovi sa skijanja najveća opasnost za Hrvatsku. A sudeći po medijskim napisima znamo čiji su to glasači, i zanimljivo je kako oni svi imaju za skijanje a optužuju suprotnu političku opciju da je sve pokrala. 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije