Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavonci s drogom

Drogu prodavali u osječkom kafiću, a skrivali je u šanku

\'slavonija-23.02.11- slavonski brod- hrvatska  na granici uhicen muskarac koji je u mercedesu bosanskohercegovackih oznaka pokusao unijeti oko 1,5 kg marihuane Photo: Ivica Galovic/PIXSELL\'
Ivica Galović/PIXSELL
17.05.2011.
u 15:29

Najveći dio zaplijenjene marihuane, 922 grama, pronađen je u domu 44-godišnjaka iz Osijeka

Zaplijeljen je oko kilogram marihuane, tržišne vrijednosti oko 100.000 kuna, a zbog nje je "palo" šest osoba iz Osijeka i Vinkovaca. Droga se prodavala u jednom osječkom kafiću, gdje je u šanku nađeno nekoliko skrivenih paketića. Najveći dio zaplijenjene marihuane, 922 grama, pronađen je u domu 44-godišnjaka iz Osijeka.

Uz njega, u Istražni centar Županijskoga suda u Osijeku privedena su i dvojica njegovih sugrađana u dobi od 50 i 41 godinu te 37-ogodišnjak iz Vinkovaca kod kojega su pronađena i tri paketića kokaina. Kazneno su prijavljeni još 23-godišnji Osječanin te njegova dvije godine starija sugrađanka. Prijeti im najmanje tri godine zatvora. Inače, četvero od njih već je od ranije poznato policiji zbog droge, ali i drugih kaznenih djela.

- Utvrdili smo da jedan od kanala kojim droga stiže u našu županiju dolazi iz Vinkovaca, odnosno iz Vukovarsko-srijemske županije, iz Bosne i Srbije - kazao je Toni Škrinjar, voditelj Odsjeka kriminaliteta droga PU osječko-baranjske.

Ukupno 132 kaznena djela zlouporabe droge evidentirana su u prva četiri mjeseca 2011. u ovoj PU, što je 17 više nego lani u istom razdoblju.

Ključne riječi

Komentara 1

TH
thekurcula
23:42 17.05.2011.

Hoćete reći da je u hrvatskoj gram marihuane 100 kuna!? Pa ko onda da se ne bavi uzgojem? Naročito u uslovima hrvatske ekonomske krize. Taj kilogram dobar uzgajivač u intezivnim uslovima uzgoja dobije sa 3-4 metra kvadratna sa troškovima proizvodnje, ne računajući početnu investiciju, od najviše 3-4 000 kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije