Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turisti žele kvadratiće

Dresovi postali suvenir, idu i oni za 650 kuna, i navijačke majice za 140

Hrvatski navijači
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
12.07.2018.
u 19:26

“Za dresove se raspituju podjednako i Europljani i gosti iz azijskih zemalja. A većinu, iako nije jeftin, zanima onaj originalni”

Oko crveno-bijelih kvadratića više nema dvojbi; svi znaju čiji su i što predstavljaju, a posljednjih dana naveliko ih kupuju i naši turisti.

– O da, naročito u dane utakmice. Može ih se pratiti na Stradunu i onda nakon toga kreće šoping – reći će prodavačica jedne suvenirnice u srcu Starog grada. – Inače, ne držimo originalne dresove, ali dobro idu i obične navijačke majice, koje su kod nas nešto više od sto kuna.

Pogledajte video strankinje koja je tražila Plenkovića da je slika s Jandrokovićem:

U zadarskoj suvenirnici, u Ulici Jurja Dalmatinca, prodavačica nema vremena za ćaskanje.

– Velika nam je gužva... Ali, da, puno turista, i stranih i domaćih, kupuje majice s crveno-bijelim kockicama. Imamo originalne dresove po 650 kuna i crveno-bijele majice za 140 kuna. Dobro ide i jedno i drugo, a najtraženije su majice s imenima Modrića i Rakitića – otkriva simpatična Zadranka.

I mnogi gosti našega glavnog grada kući žele otići s crveno-bijelom majicom. U Turističko-informativnom centru na trgu bana Jelačića potvrđuju da se i kod njih mnogi raspituju gdje nabaviti taj nogometni suvenir.

– Raspituju se podjednako i Europljani i gosti iz azijskih zemalja. Od suvenira s prepoznatljivim kvadratićima, praktički sve zanima isključivo dres hrvatske nogometne reprezentacije. A većinu, iako nije jeftin, onaj originalni – kažu u TIC-u.

Crveno-bijela pomama zavladala je, inače, jučer i u Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice, odakle su navijački odjeveni zaposlenici odaslali i videoporuku: „Jedno srce, jedna duša, Hrvatska nikoga ne pušta! Idemo, Vatreni!“

Najljepša hrvatska navijačica zvijezda i u Sočiju: Fotkala se s predsjednicom:

Hrvatski navijači
1/17

Komentara 1

Avatar Damir
Damir
23:07 12.07.2018.

Original je 1050 kn. Ali dobro neka kupuju samo. Neka troše. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije