Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se očitovanje Vlade

Dražen Jelenić objasnio zašto je postao mason: To mi je imponiralo

Dražen Jelenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
19.02.2020.
u 08:56

U ovom trenutku još ne razmišljam ni o čemu, samo o tome da ovaj predmet u mjeri u kojoj ja mogu utjecati na to završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda, rekao je Jelenić

Priznanje glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića da je član masonske lože izazvalo je niz reakcija u javnosti. Upitan je li javnom objavom da je mason naštetio ugledu institucije kojoj je na čelu, Jelenić je rekao da nije.

"Ja mislim da nisam, jer sam svoj posao radio prije, za vrijeme toga i dandanas zakonito i isključivo po zakonu", rekao je Jelenić za N1, dodavši da nije bilo nikakvog pogodovanja nikome zbog činjenice da je član masonske lože.

Na pitanje razmišlja li o ostavci kazao je:

"U ovom trenutku još ne razmišljam ni o čemu, nego samo da ovaj predmet u mjeri u kojoj ja mogu utjecati na to završi zakonito, a bit će sve javno ako dođe do suda", rekao je Jelenić, dodavši da je razgovarao s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem, ali nije htio otkriti o čemu.

Jelenić je ranije rekao da je još jedan član masonske lože, Nikica Gabrić, pokušao utjecati na postupak pokrenut zbog pokušaja iznude.

"On je bio žrtva, je li on imao neka svoja saznanja ili nije ne znam, u svakom slučaju tijekom istrage kontaktirao je i mene i općinskog državnog odvjetnika i tražio da se neke stvari odrade drukčije, misleći da on može na to utjecati, ali posao vodi Državno odvjetništvo, odnosno policija", rekao je Jelenić. 

Objasnio je i zašto je postao mason.

"Prijatelj me je pitao o tome. U jednu ruku, s obzirom na to da je geslo da samo ugledni ljudi mogu postati članovi masonske lože, moram priznati da mi je u tom trenutku s jedne strane imponiralo da je netko prepoznao moju stručnost, moj rad i profesionalno zalaganje i da na taj način mogu pridonijeti radu udruge koja se zalaže za boljitak u društvu, u zajednici, počevši od obitelji, okruženja u kojem živite, od Republike Hrvatske, odnosno domovine", rekao je Jelenić.

Ključne riječi

Komentara 10

CE
cenzura
09:10 19.02.2020.

Koliko je ministara (sadašnjih i bivših),saborskih zastupnika, sudaca, državnih odvjetnika, državnih tajnika, ................ u tim ložama koji su se zakleli braći na odanost i pomaganje???

Avatar southman
southman
09:22 19.02.2020.

Ostavka odmah !

SO
sokodnaranče
09:45 19.02.2020.

Masonske udruge treba zabraniti!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije