Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA GORICA Pobjednik drugoga kruga Dražen Barišić sprema se preuzeti grad

Dražen Barišić: Strahujem od onoga što su mi ostavili bivši

01.06.2009.
u 01:38

Izbornoga pobjednika za gradonačelničko mjesto u Velikoj Gorici Dražena Barišića zatekli smo u slavljeničkom raspoloženju u restoranu u Starom Čiču. U nekoliko riječi iznio nam je svoje dojmove i planove za grad koji će odsad voditi.

• Politički ste anonimac, a pobijedili ste u Velikoj Gorici. Kako se osjećate kao novi velikogorički gradonačelnik i jeste li za pobjedu zaslužni vi, s obzirom na to da je riječ o neposrednim izborima, ili zasluge pripadaju stranačkoj mašineriji HDZ-a potpomognutoj koalicijskim partnerima?
– Nikada nisam bio sretniji! Zaista sam zadovoljan, ali i oprezan jer ne znam što mi je prethodna vlast ostavila u naslijeđe u gradskoj upravi. Ne bih samostalno pobijedio, to je i moj i HDZ-ov uspjeh, zasluge su obostrane. Bez obzira na to koliko je osoba sposobna, bez stranačke infrastrukture ne bi bilo uspjeha.

• Jeste li domaći dečko, kao što ste se reklamirali u kampanji, ili medijski ili pak minitajkun, kako vas je prozivala oporba?
– Nisam minitajkun, nego dečko iz Gradića. Živim u obiteljskoj kući, plaćam svoje račune kao i ostali građani. Što se tiče mog vlasništva u medijima, ostao mi je još samo 20-postotni udio u vlasništvu Radio Siska, ali i to ću suvlasništvo ili prodati ili prenijeti na odvjetnika, tj. zamrznuti. Udio u Radiju Velika Gorica prodao sam, kao i udio u Radiju Lekenik.

• Koji će biti vaš prvi konkretan potez nakon što sjednete u prvu fotelju Velike Gorice?
– Otvorit ću vrata gradske uprave. Ona će građanima biti dostupna 0-24 sata. To znači da će u svako doba dana ili noći u gradskoj upravi biti netko tko će moći zaprimiti pritužbe ili molbe Velikogoričana. Ti će me zahtjevi dočekati na stolu kada ujutro dođem na posao. Obići ću sve mjesne odbore, razgovarati s ljudima kako bih doznao koji su njihovi problemi. Budući da je za ovu godinu proračun izrađen, za sve projekte koje kao gradonačelnik budem predložio, morat će se raditi rebalans.

• Iako je Picula izgubio izbore za gradonačelnika, u Vijeću njegova koalicija ima većinu, što znači da će vas kontrolirati iz gradskog parlamenta. Hoće li vam to otežavati rad?
– Koalicija HDZ-HSS-HSP-HSU predložit će svoga predsjednika Vijeća jer smo kao koalicija pojedinačno osvojili najviše mandata i imamo izvršnu vlast. Naši programi su jasni i realni i nadam se da ćemo dobiti povjerenje Vijeća za svoga predsjednika.

• Picula je u postupku primopredaje vlasti potpisao ugovor za gradnju dvorane, tvrdite da je time prekršio zakon. Što će biti s tim projektom, vrlo važnim za Veliku Goricu i goričke sportaše?
– Ugovor je svakako nevrijedeći, ali natječaj nećemo ponavljati, dvorana će se graditi. Ali će se ugovor morati ponovno potpisati. Zbog tog smo ugovora protiv Picule i podnijeli kaznenu prijavu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije