Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dramatično upozorenje
Povratak na članak

Uragani će postati jači, suše i poplave češće, a pitka voda vrijedit će više nego suho zlato

Pomalo apokaliptičan scenarij objavila je studija u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) koja tvrdi da je brzina globalnoga zagrijavanja podcijenjena.

Komentari 26

Avatar nekakav
nekakav
10:54 08.08.2018.

vode ima kolko hoćeš. samo je treba štititi. npr. graditi kanalizaciju, uređaje za pročišćavanje. ali to košta, a to je ono što mi ne želimo plaćati ni financirati, jer je skuuupo! vodu i to onu za piće, bacamo, polijevamo ulice, peremo aute, kad peremo zube (oni koji ih imaju...) pustimo da voda teče. tuširamo se dva tri puta dnevno, kao, da budemo čisti. da bi natočili čašu vode, pustimo dvije litre, da se 'ohladi'... veća temperatura? i, što s njom? zemlja kao planet, prolazi kroz svoje faze, mijene, procese, koji traju od kad je ovog svijeta, i da, bilo je znatno toplije nekad nego danas, i hladnije, i sve se to periodički mijenja. ajd pojasnite malo ledeno doba krajem 16.stoljeća. naseljavanje grendlanda, pa napuštanje zbog dolaska jačih zima? premalo smo mi u toj sobici zvanoj zemlja ,da bi znali što se događa. a umišljati da smo baš mi glavni uzrok promjena je dosta opasno. netko želi zaraditi na nama. s tim krenite u svako razmišljanje u vezi klime. a klima nije proces koji se zalaufa u par desetljeća nekim naših poslovima, npr. fosilnim gorivima. sahara je pred 5.000 godina bila savana, sa rijekama. vražji egipćani su valjda počeli ploviti niklom brodovima na naftu pa zagrijali planet?!

VL
Avatar indigo25
indigo25
12:53 08.08.2018.

Nešto slično ko sad u Zagrebu. Samo mi i smeće plačamo ko zlato, plin, struju, i danak za političare sve u zlatu.

VL
DU
Deleted user
10:41 08.08.2018.

Ponovo nepotreban senzancionistički članak koji nema veze sa stvarnošću. Izneseni podaci su samo podaci pojedinih studija dok istovremeno postoje i potpuno suprotni "znanstveni" podaci. Oko ovakvih stvari nema zajedničkog i opće prihvaćenog stava.

VL
DI
Diosiario
13:25 08.08.2018.

Stara priče. Sijanje straha i panike u svrhu povećanja zarade. Dosadno.

VL
DR
drazen001
17:09 08.08.2018.

Hrvatski narod samo treba biti pažljiv da Hrvatski mafijaški političari ne prodaju i ovo malo sto je ostalo: vode, šume, ceste i ostalo. Inu su uspjeli rastrajbati, a ovo ostalo su već pokušali jednom, pa su bili zaustavljeni. Sada moramo paziti da ne rasprodaju sve "ispod stola" kao sto nam ubacuju i zakone "ispod stola"..... sve je to banda mafijaška koja samo rasfućkava , kompletan Markov trg......

VL
DU
Deleted user
10:12 08.08.2018.

Trump se povukao iz Pariškog sporazuma. Tehnologija koja bi izbacila naftu iz vozila skriva se i nije dostupna malim ljudima. Migracije nisu slučajnost neko dobro organizirana operacija. Ljudska bahatost dolazi na naplatu, nek nam Bog pomogne.

VL
MA
marengo1
19:13 08.08.2018.

Donald Trump kaze nema nikakvih promjena klime ,sve je to izmisljotina neoliberala i sorosevaca....

VL
CR
crodux
11:27 08.08.2018.

gluposti, ako i dođe do nekih drastičnih promjena to će se zvati Sudnji Dan!

VL
DU
Deleted user
11:32 08.08.2018.

odlično!! evo rješenja ! Plitvice Arapima, Mrežnicu Švabima, Jadran Kinezima i riješili smo proračun ! Živjela kolinda !

VL
Avatar MilanZoranovic
MilanZoranovic
10:56 08.08.2018.

Hahaha, pa prije 10 godina su rekli da polarni medvjedi izumiru zbog topljenja leda a danas ih ima najveći broj ikad izmjeren u povijesti. Toliko o tome..

VL
DU
Deleted user
11:04 08.08.2018.

Svaki puta kada prenose vijesti iz nekog zapadnog časopisa odmah mogu iščitati populističke vijesti koje služe samo da se priviće što veći broj osoba koje uopće ni ne interesira ova tema. Ono kada znanost postane biznis a ono što bi trebao biti ozbiljan znanstveni časopis iz ozbiljne institucije, znaš da koliko je sati.

VL
Avatar reference
reference
12:02 08.08.2018.

a koji je i ovo mozak smislio, poplave ce biti cesce a voda ce vrijediti vise nego zlato. pa ako imas poplava valjda imas vode a ako imas vode imas i poplava. jedino ako nisu mislili na saharu ili gobi pustinju ali se oni ni do sada nisu bas razbacivali vodom.

VL
Avatar nekakav
nekakav
13:55 08.08.2018.

znate li pisac ovih članaka na kojoj temperaturi se tlo 'tali'? neki minerali s taljenjem kreću od temperature cca 650 stupnjeva celzijevih, pa do nekih koji du i preko 1.500. nek mi pokaže pisac tlo po kojem hodaju medvedi, a da mu je temperatura barem 650 stupnjeva. led se može topiti, tlo se može jako raskvasiti radi vode, ili biti živi pijesak zbog suhoće... ali, polarni medvjed, tlo koje se topi... sladoled se npr topi. a nekome i vrane mozak popiju. doslovno. ne literalno. ajmo koristiti primjerene izraze. npr. 'zbog velikih valova i viših temperatura od višegodišnjeg prosjeka rad čega je povećano otapanje permafrosta, došlo je velikih odrona korita potoka, rijeka, obale, u sjevernim krajevima kanade, aljaske i ruskog dalekog sjevera, sibira, kamčatke...' i ondaz naš, predočiš si kako je to, povežeš neke stvari. babica bi rekla 'onaj koji je zaledio tu zemlju, taj će je i odlediti', kad se pričalo o sibiru. tako da, šmrc, ne brini ti, i nekad je bilo vruće, a to što se tvoj tata ne sjeća ovakvih vrućina ne znači ništa, pa nije on živio za vrijeme trijasa, jure, krede.. ili možda ipak je?

VL
DH
dalibor.hren
10:08 08.08.2018.

Kod nas je Oluja izazvala paniku....a da je tek bio Uragan???

VL
Avatar SheriffWoody
SheriffWoody
10:50 08.08.2018.

Bitno je da u RH nestane četnika i domaćih jugoslovena. Za sve drugo ćemo lako.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.