Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naživcirao se

Dramatičnije ne može: Erdoğan ljutito bacio Trumpovo pismo u smeće

Recep Tayyip Erdoğan
Foto: DJORDJE KOJADINOVIC/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.10.2019.
u 14:35

Ne želite biti odgovorni za klanje tisuća ljudi, a ja ne želim biti odgovoran za uništenje turskog gospodarstva, a bit ću - poručio je američki predsjednik

Pismo u kojem američki predsjednik Donald Trump poziva Recepa Tayyipa Erdoğana da postigne dogovor sa sirijskim Kurdima, upozoravajući ga da će ga povijest osuditi kao 'vraga', turski predsjednik nije dobro prihvatio pa ga je dramatično bacio u smeće i naredio vojnu akciju na sjeveroistoku Sirije. 

Kako prenosi BBC Erdoğan se poprilično naživcirao porukom, a turska vlast je 'odlučno' odbila Trumpove zahtjeve.

- Ne želite biti odgovorni za klanje tisuća ljudi, a ja ne želim biti odgovoran za uništenje turskog gospodarstva, a bit ću - poručio je u pismu od 9. listopada.

- Povijest će vas pamtiti pozitivno ako ovo učinite na ispravan i human način. Zauvijek će vas pamtiti kao vraga ako se dobre stvari ne dogode. Nemojte biti opasan momak (tough guy, op. a.). Nemojte biti budala - zaključuje Trump.

BBC navodi da je povijest sukoba Erdoğanove zemlje s Kurdima duga, kao i mimoilaženja Ankare i Washingtona po tom pitanju. Ni administracija Baracka Obame nije imala razumijevanja za odnos Turske naspram Kurda, a Trump je nastavio u tom smjeru.

Podsjećamo, Erdoğan će se danas sastati s delegacijom SAD koju predvodi potpredsjednik Mike Pence.

Komentara 25

PR
prajdali100
17:19 17.10.2019.

Opasno su se zakačili. Navodno su se suglasili da bi bilo sjajno kad bi Aleksandar Vučić posredovao kako bi se stvari izgladile.Radi tečnog Engleskog i prijevoda dokumenata dobro bi došao i Ivica Dačić.

PO
pozornik66
16:47 17.10.2019.

BBC is fake news

Avatar neomarxisticka extr. ljeviciva
neomarxisticka extr. ljeviciva
17:34 17.10.2019.

Trump ih redom sve uvodi u red.Mexiko i kanada odradeni kleknuli prvi, japan odraden i kleknio proslu srijedu, kinezi kleknuli i podpisali sporazum podcarinama prosli cetvrtak,.......... heheehhehehe. sad su jos na redu ostali kukavice evropljani, to se odradi do podne , turci a poslije njih iran i rusi u paketu. tip rastura jednostavno i vratio je ameriku u sam vrh te je ponovno cjenjena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije