Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAPINSKE TOPLICE

Centar za socijalnu skrb: Roditelji nas nisu pustili u kuću, nadamo se da će doći na razgovor

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/8
14.09.2021.
u 20:16

- Kad su dolazili u školu, djecu su prosvjednici povlačili za rukav i govorili im da neka ne nose masku - kaže ravnatelj

Učenik Osnovne škole Krapinske Toplice, čiji se roditelji protive tome da on nosi masku u školi, i u utorak je došao na nastavu bez maske, ali je ubrzo napustio zgradu te uči s roditeljima na školskom dvorištu. Pred školom se i danas okupilo desetak građana koji roditeljima daju podršku u zahtjevu da djeca ne nose maske. Nakon što su ušli u školsko dvorište, pozvana je policija pa su se udaljili iz školskog dvorišta.

- Kad su dolazili u školu, djecu su prosvjednici povlačili za rukav i govorili im da neka ne nose masku. Jednoj je djevojčici pozlilo u školi i ona je molila da netko drugi izađe van do njezine mame jer se ona boji zbog prosvjednika. Situacija nije ugodna, no mi se nosimo sa njome najbolje što možemo - rekao je ravnatelj škole Samson Štibohar za Zagorje International.

Župan Željko Kolar je rekao da je razgovarao s roditeljima učenika te im rekao da donesu liječničku potvrdu ako njihovo dijete ima zdravstvenih problema te da će se onda to riješti.

- Na to su mi odgovorili da je njihov sin zdrav, samo da ne želi nositi masku. Nadam se da će se otac Kristijan Gaćina predomisliti jer rade najveću štetu svojem djetetu - istaknuo je župan Kolar.

Policija je roditeljima Gaćina oko 13,30 napisala više prekršajnih naloga, no on ih nisu htjeli primiti pa im je policija naloge zakačila na brisače na vozilu, pišu 24 sata.

Darko Krušlin, voditelj službe policije PU krapinsko-zagorske otkrio je koliko su prijava dosad podnijeli.

- Dosada smo ukupno podnijeli 26 prekršajnih prijava. Jednu za kršenje javnog reda i mira, pet prijava zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju, sedam iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti i 13 prijava iz Zakona o osobnoj iskaznici - rekao je Krušlin za Dnevnik Nove TV.

Roditelji učenika su prijavljeni zbog prekršaja iz Zakona o osobnoj iskaznici i Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

- Slijedom toga smo i roditelje djeteta prijavili, a s obzirom da dijete nije prekršajno odgovornost, obavijestili smo i nadležni Centar za socijalnu skrb - dodao je.

Situaciju je komentirala ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zabok Tanja Cujzek otkrivši da su Centar o slučaju obavijestila škola i policija.

- Danas su stručne radnice Centra izvršile terenske izvide u kućanstvu, ali razgovor s roditeljima nisu mogle obaviti. Roditelji nisu bili kod kuće, pa su ih djelatnice telefonski kontaktirale. Roditelji su se vratili do kuće u pratnji više nepoznatih osoba i nisu dopustili djelatnicama ulazak u kućanstvo i da obave razgovor samo s roditeljima - rekla je za Dnevnik Nove TV i dodala da su dobili pismeni poziv da dođu u Centar na razgovor.

- Nadam se da će roditelji razmisliti o svemu i u interesu svog djeteta doći na razgovor.

- Rješenje će se naći. Čim se prikupe svi podaci Centar odlučuje o sankcijama. Lepeza obiteljsko-pravnih sankcija je vrlo široka. Njih ne možemo izricati paušalno, već doista moramo utvrditi sve okolnosti koje jesu na strani obitelji i djeteta kako bi mjera bila primjerena situaciji - rekla je.

Ključne riječi

Komentara 83

PI
prava istina
15:56 14.09.2021.

kako vas nije novinari stid da prenostite ovakve laži. Dijete se prepalo policije i zaštitara a ne dječaka i roditelja.

Avatar Dokman
Dokman
16:18 14.09.2021.

Pozliti može jedino zbog nošenja maski.

SA
Salt
16:01 14.09.2021.

Da,pa naravno nebi bila lijepa slika da dan zaključe vijesti o učeniku koji uči s roditeljima ispred škole,jer ga nepuštaju u razred.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije