Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spašavanje kod Zlatnog rata

Drama na moru: Kad smo se približili, vidjeli smo da žena leži na leđima, bila je u šoku

more
Foto: Dalmacija danas
1/3
11.09.2019.
u 07:51

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori nam kapetan, od straha jedva uhvatila

Na moru kod Zlatnog rata u nedjelju turistički brod Desire iz Krila Jesenice plovio je svojom uobičajenom rutom iz Splita, kad su u moru uočili stariju žensku osobu.

– Imamo običaj stati otprilike 300-400 metara od vrha Zlatnog rata da se gosti slikaju, ali dok smo prilazili, s desne strane smo vidjeli da je gospođa u moru. Kad smo se približili brodom, vidjeli smo da leži na leđima, bila je pri svijesti, ali nije odgovarala na naše povike jer je bila u šoku – ispričao je za Dalmacija Danas kapetan Jakov Cepernić.

Posada broda brzo je reagirala, približili su se i gospođi dobacili kolut za spašavanje. Ona se za njega, govori nam kapetan, od straha jedva uhvatila. Kad su je izvukli na brod doznali su da se radi o 79-godišnjoj Austrijanki koja je krenula na plivanje na plaži Zlatni rat. No, puhalo je jako jugo i struje su je povukle na otvoreno more. 

Posada Desirea o svemu je izvijestila supetarsku policiju, koja je pozvala Hitnu pomoć. Nesretnu gospođu prevezli su u luku Bol gdje je pregledana, ali, kaže, odbila je ići u supetarsku bolnicu. Prema posljednjim saznanjima vraćena je u svoj hotel.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
08:04 11.09.2019.

Jasno da smo turistička država i da koješta treba "izdurati" u srazu s masovnim turizmom, ali s blizu 80 god. na "grbači" se u uvjetima jakog juga i valovitog mora, kupaš u hotelskom bazenu ili šetnja uokolo. Nevjerojatno kako se i stariji odvaže na kojekakve poduhvate, kad se već tradicionalno zamjera mladima na nepromišljenosti.

Avatar rubinet
rubinet
09:51 11.09.2019.

79 godina i preživjela ovo? svaka joj čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije