Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA AKCIJA KOD OSIJEKA

Policija spasila 16 migranata iz nabujalog Dunava, a onda je krenula nova drama!

Potonula brodica policije
Foto: MUP Osijek
1/3
03.06.2019.
u 16:10

Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu

Pozive za pomoć na stranome su jeziku začuli policajci PU osječko-baranjske u ponedjeljak oko 4.50 sati i 5.35 sati. Uslijedila je dramatična akcija spašavanja 16 migranata iz nabujalog Dunava.

Naime, policijski službenici Postaje granične policije Beli Manastir i Postaje granične policije Dalj službenim su plovilima krenuli u potragu za osobama koje su zatražile pomoć te su se u potragu uključila tri policijska plovila.

Foto: MUP Osijek

- Dolaskom do 1388,5 riječnog kilometra, u šumskom području poplavljenom uslijed nabujalog Dunava, policijski službenici zatekli su osobe koje su se u vodi držale za grane drveća. Izvukli su ih iz vode i smjestili ih na jedno od tri službena policijska plovila - priopćili su iz PU osječko-baranjske. No, tu nije bio kraj drami. Zbog vala kojeg je prolaskom izazvao veći brod, u policijsko je plovilo počela prodirati voda, nakon čega je djelomično potonulo.

- Brzom reakcijom i intervencijom policijski službenici su spasili 16 migranata koji su se nalazili u nabujalom Dunavu. Osim pothlađenosti, osobe nisu ozlijeđene. U tijeku je očevid Očevidne ekipe PU osječko – baranjske i Lučke kapetanije Osijek, nakon kojeg će slijediti izvlačenje službenog plovila iz Dunava i tegljenje - izvijestila je policija.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
16:10 03.06.2019.

Štetu će podmiriti ekipa iz Cebtra za mirovne studije i GONGa

VE
velikizec
16:38 03.06.2019.

Prvo naprave kazneno djelo ilegalnim ulaskom u teritorij drzave onda se trose novci poreznih obveznika za akciju spasavanja tih istih kriminalaca. Jos ce im na kraju dati novu odjecu, zdravstveni pregled i dobro ih nahraniti prije nego ih puste u sumu da upadnu u neku tudu zemlju, sve to naravno bez ikakve kazne za prijasnje navedeno djelo.

GR
gragakarlovac
16:18 03.06.2019.

haha, monty python drzava. migranti bjeze okolo, policija dode pa onda netko mora njih spasiti da se ne otope...jeste majstori

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije