Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HGSS na nogama

Drama na Čiovu: Čak 80 ljudi tragalo za mladićem (17), a onda se sve pretvorilo i u 'potjeru'

HGSS
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
21.02.2020.
u 10:00

Frane Bebić iz HGSS-a Split zadovoljan je što je potraga imala sretan kraj, ali napominje mladima da dvaput promisle kakvu lavinu pokreću bijegom od kuće

Prava drama odvijala se u četvrtak u Slatinama na Čiovu. Naime, oko 18.45 sati iz obiteljske kuće u nepoznatom smjeru udaljio se 17-godišnjak, a zabrinuti roditelji odmah su alarmirali policiju. Oko 22 sata krenula je i opsežna potraga HGSS-a i drugih žurnih službi.

Prema riječima voditelja potrage iz splitske stanice HGSS-a Borisa Rožića, na teren je izašlo 30 pripadnika HGSS-a, jedna bespilotna letjelica i dva potražna tima sa psima te 30 vatrogasaca i policijski službenici, piše Dalmacija Danas.

Nakon sat vremena pretraživanja cijelog mjesta, okolnih maslinika i šume, jedan od spašavatelja prepoznao je mladića na ulici nedaleko od njegove obiteljske kuće. No, to nije značilo kraj potrage. Maloljetnik se dao u bijeg. Na sreću, sve je završilo dobro i maloljetnik je pronađen.

Frane Bebić iz HGSS-a Split zadovoljan je što je potraga imala sretan kraj, ali napominje mladima da dvaput promisle kakvu lavinu pokreću bijegom od kuće.

– Tu smo večeras imali oko 80 članova svih postrojbi, uložena je velika energija da bi se pronašla nestala osoba, roditelji su bili zabrinuti jer nisu znali što im se događa s djetetom… Nažalost, ali i nasreću, radilo se o nekakvom strahu od povratka kući i osoba je brzo pronađena, ali ovo je savršen primjer kakvu lavinu može pokrenuti bijeg maloljetne osobe od kuće. Savjetovao bih mladima koji o tome razmišljaju da ipak dvaput promisle, da budu obzirniji, kako prema roditeljima, tako i prema društvu općenito. Iskreni razgovor unutar obitelji je mnogo bolje rješenje – zaključio je Bebić.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:45 21.02.2020.

Hm, stvarno gdje ide ova država? Bedasti roditelji viču na prištavca, prištavac koji uvijek istjera svoje, a ovaj puta ne, veli da ide od doma, mamica u komi, tatica viče na mamicu, mamica zove specijalne postrojbe iz NASA-e, a kakoo se niko tamo ne javlja, na sva zvona alarmira hrvatske dobre ljude i profesionalce koji rade svoj posao savjesno. I što sad? Šmrkljež skočio malo do kladionice, mamica se nagutala normabela, tatica drmunuo 2-3 ljute da se sve smiri, a ova ekipa za pronalaženje sina razmetnoga, - sprašila par desetaka tisuća kuna državnog novca na bedastoću i svi se grohotom nasmijaše. Fino, ipak mora biti globice, troškova, psihića za juniora, da i oni malo osjete, a ne samo naši džepovi.

ZO
Zooltan
22:02 21.02.2020.

moji od mene neće otići i kad ih tjeram.

MA
MarinVD
10:09 21.02.2020.

Roditeljima malodobnog dječaka treba naplatiti cjelokupni trošak jer on nije nestao nego je pobjegao od kuće što je trebalo jasno naglasiti. Jer su za takve stvari divoljna dva policijska službenika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije