Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOPRAVLJIVI

Drakonske kazne ne polučuju rezultate jer opetovano voze pijani i bez dozvole

autocesta
Foto: Pixabay
24.08.2020.
u 09:52

Zagrebačka policija zaustavila je 32-godišnjaka koji je s 1,02 promila alkohola u krvi upravljao vozilom u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilom

Rat" policije i nesavjesnih vozača se nastavlja. Pa tako dok nesavjesni vozači opetovano divljaju po cesti, voze pijani i bez položenog vozačkog ispita, policajci marljivo ispisuju drastične novčane kazne, koje, ako je suditi po gotovo svakodnevnim policijskim izvješćima uopće ne polučuju željene rezultate.

Pa je tako 20. kolovoza u 18.25 na kolniku Avenije Gojka Šuška kod kućnog broja 1, zagrebačka policija zaustavila 32-godišnjaka koji je s 1,02 promila alkohola u krvi upravljao vozilom. I to u vrijeme dok je imao zabranu upravljanja vozilom. Odveden je u postaju na triježnjenje, nakon čega je izveden pred suca za prekršaje. Kažnjen je sa 6200 kuna te uvjetnom zatvorskom kaznom u trajanju od 30 dana.

Isti dan, oko 21 sat kod raskrižja Slavonske avenije i Čulinečke ceste, zaustavljen je 29-godišnjak koji je sa 1,61 promilom u krvi upravljao vozilom. I on je prvo odveden na triježnjenje, a zatim pred suca za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 11.000 kuna te zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

S novčanom kazanom od 17.000 kuna kažnjen je 64-godišnjak koji je 21. kolovoza u 22.20 zatečen na III Kozari putu kako vozilom upravlja sa 1.34 promila alkohola u krvi. Osim što je bio pijan, vozio je i bez položenog vozačkog ispita. I njemu je izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Ključne riječi

Komentara 6

BF
bf22
17:26 25.08.2020.

Baš me zanima dali ti recidivisti plaćaju kazne?? Ako u godinu dana dobiješ kazni u vrijednost nekoliko desetaka tisuća kuna,i uredno ih platiš,možda je vrijeme da ti porezna pročešlja porijeklo imovine. A ako ne platiš-prisilna naplata u vidu pljenidbe automobila

KO
Kokoiduhovi
12:25 24.08.2020.

Pa oduzmite vozilo. Kaj vrijedi kazna ako neće platiti pa ga par godina naganjate po raznim prisilnim naplatama i ništ od toga? Oduzmi vozilo na 1 ili 2 godine i bok. Ak kupi novo ili mu neki bedak posudi svoje - opet oduzmi.

Avatar neidemdalje
neidemdalje
18:09 24.08.2020.

kazne služe za punjenje proračuna ali ne ove jer te niti ne plačaju već one za pojas od 1000 kuna ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije