Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni za Varaždin

Dragutin Hanžek Dragec, kažnjen zbog odvoza gnoja u samoizolaciji, na listi Živog zida

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.06.2020.
u 09:02

'Optuženi bi trebali nositi maske, da im suci ne znaju ime i prezime'

Na listi Živog zida za 3. izbornu jedinicu našao se Dragutin Hanžek Dragec iz Grede, poznat kao građanin koji je kažnjen jer je u samoizolaciji vozio gnoj na njivu. Vidio ga je netko na traktoru i projavio. Kažnjen je s 8000 kuna. Nazvali smo ga da pitamo kako to da se odlučio aktivirati u politici?

- Nisam se ja nudio, oni su došli po mene. Nisam se imao namjeru se kandidirati, učinio sam to na nagovor drugih. Grupa koja je prije bila za Kolakušića pitala me bi li s njima htio biti neovisni kandidat na listi Živog zida. Rekao sam može. Više iz štosa, ali sad je postalo ozbiljno - kaže nam Hanžek, koji nam se javio iz kamiona jer radi kao vozač.

Kako to mislite da je postalo ozbiljno, pitamo ga.

- Javili su mi sad iz Živog zida da sam glavni za Varaždin, ostali su većinom iz Čakovca i Krapine. Mislim da Živi zid nema u Varaždinu svoje ljude, nisam baš informiran još, ali imat ćemo skupove i štand u Varaždinu. Dalje ne znam, ja vam ništ' ne organiziram, ja sam vam šofer - kaže.

Znate li, pitamo ga dalje, da je šef HZJZ-a Krunoslav Capak u samoizolaciji?

- Nisam čuo! Pa kako to...? On je moj prijatelj koji je objavio da se može ići na glasanje u samoizolaciji, dok su meni prije dva mjeseca znate već što sve radili. Nadam se da gospon Capak bude dobro - napominje.

S kojim programom izlazi na izbore?

- Slogan je "Dosta pljačke!" Ja svoj program nemam, pouzdam se u svoje poštenje, ništa drugo. Zastupam pošteno pravosuđe pred kojim smo svi jednaki. To je osnovno. Prije toga nema nam naprijed, samo nazad. Optuženi bi trebali nositi maske, da im suci ne znaju ime i prezime. Nek' im sude za djelo. Ako se, na primjer, zna da je netko sin od nekog visokopozicioniranog političara, drukčije se sudi. Tek kad sredimo stanje u pravosuđu, svi ćemo počeli biti jednakiji i moći ćemo Austriji i Sloveniji reći: "Ljudi, sad idemo prema vama" - poručio je Hanžek.

Komentara 2

CS
Cijepio_sam_ se
12:23 20.06.2020.

Da, ali taj Dragec je kršio samoizolaciju i on nije bezgrešan, kao i Beljak sve optužuje da su lopovi, a on je pravomočno osuđeni lopov

LE
Leone43
10:15 20.06.2020.

Takve ljude trebamo u Saboru, a ne profesionalne trgovce glasovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije