Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio ženu pa sebe

Policija intervenirala desetak sati prije ubojstva: 'Brak im je bio u krizi'

Ubojstvo u Splitu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/4
22.06.2017.
u 21:59

Iza Dragomira i Marije B. ostalo je troje djece, a prema kazivanju susjeda, njih su se dvoje često svađali jer im je brak bio u krizi

Tragedija u Splitu, Dragomir B. (55), kako se sumnja, ubio je svoju suprugu Mariju B. (53), a nakon toga se objesio u obližnjoj crkvi u gradnji.

Dragomir i Marija B. živjeli su sa svoje dvoje djece i Marijinim djetetom iz prvog braka u obiteljskoj kući na Šinama, prigradskom splitskom naselju. Već dulje imali su problema, a navodno su pokrenuli i brakorazvodnu parnicu.

Prema pričama susjeda, često su se svađali, a tako je bilo i u četvrtak ujutro, na dan tragedije koja će tek uslijediti. Toliko su se svađali da je Dragomir B. u jednom trenutku pozvao policiju, što su potvrdili u splitskoj policiji.

- Poslali smo patrolu na postupanje, nakon čega su se supružnici primirili. Nije bilo nikakvih tragova ni naznaka nasilja, zaključili smo da se radi o imovinsko-pravnom problemu koji će rješavati sud - rekli su u splitskoj policiji.

Ali iste večeri, dakle u četvrtak malo nakon ponoći, Marija B. pronađena je mrtva u njihovoj kući. Imala je prostrijelnu ranu na glavi te ozljede na glavi i tijelu. Dragomira B. nije bilo pa je policija pokrenula potragu za njim. Pronašli su ga u četvrtak ujutro oko osam sati obješenog u crkvi u gradnji, u neposrednoj blizini njihove kuće.

Susjedi su potpuno šokirani događajem, a supružnike su opisali kao dobrostojeću obitelj.

– Znam da se nisu slagali i da im je brak bio u krizi. Navodno se ona zaljubila u drugog čovjeka i pokrenula brakorazvodnu parnicu. Tragedija, što reći, cijela je četvrt u šoku. Najviše nam je žao djece - kazali su susjedi.

Policija je danas cijeli dana obavljala očevid, a tijela su nakon toga prevezena na obdukciju radi utvrđivanja vremena i uzroka smrti. Prikupljeni su svi korisni dokazi, a za sada se ne zna je li Dragomir B. iza sebe ostavio oproštajno pismo niti odakle mu oružje. Tijekom istrage vjerojatno će se preispitati i policijsko postupanje, s obzirom na to da je policija na dan ubojstva bila u toj obitelji, te zaključila da nema razloga za intervenciju.

Komentara 12

OB
ObrenM
22:59 22.06.2017.

Sigurnost i povjerenje.

NE
nevjerujženikojalaže
23:01 22.06.2017.

pitanje je, od kuda ovomu ''pljuca'' i zašto ju uopće ima ? je li supruga znala za istu ? ako jeste zašto je policiji prešutjela ? pitanja milion..

KA
kapunjohan
07:38 23.06.2017.

Na svaki način u postupcima u obitelji muškarci i žene trebali bi biti ravnopravni a ne da su žene protežirane i kao takve često uzročnik nesuglasica. Mora se odgovornije utvrditi tko je ,,izazivač,, u obitelji i taj mora nositi krivnju. Često se među ,,ženske,, žrtve napr. ubrajaju i žene, kad po tragediji muž ubije i sebe , a nitko se ne pita koliko obiteljske ,,nepravde,, je taj muž trpio od strane žene, da je bio i sam spreman umrijeti. To su složeni procesi i trebalo bi im pristupati odgovornije pa bi bilo manje tragedija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije