Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOKOVA istraga

Dragi Tadiću i Damiru Iviću određen jednomjesečni zatvor

Drago Tadić (1)
Foto: Mario Mrkonjić/PIXSELL
1/5
17.07.2011.
u 13:14

Iskoristit ćemo pravo žalbe, vidjeti je li istražni zatvor osnovano određen. Po našem mišljenju nije s obzirom da je jedini svjedok koji tereti Tadića ispitan i njegov iskaz verificiran - objasnila je odvjetnica Sloković

Dragi Tadiću, osječkom građevinskom poduzetniku i vlasniku Osijek-Koteksa i Damiru Iviću istražni sudac osječkog Županijskog suda, nakon provedene noći u osječkm USKOK-u,  odredio je jednomjesečni zatvor, no njihovi odvjetnici Jadranka Sloković i Marko Dumančić uložit će žalbu.
- Tijekom toga mjeseca trebaju biti ispitani svi predloženi svjedoci. Iskoristit ćemo pravo žalbe, vidjeti je li istražni zatvor osnovano određen. Po našem mišljenju nije s obzirom da je jedini svjedok koji tereti Tadića ispitan i njegov iskaz verificiran. Prema tome, nema osnove da se provode daljnji dokazi za vrijeme u kojemu gospodin Tadić mora biti u zatvoru - objasnila je Sloković te dodala kako u ovoj fazi oni ne predlažu svjedoke.

Ivićev odvjetnik Marko Dumančić napomenuo je kako "su učinili sve da do istražnog zatvora ne dođe, ali oni koji su ga predlagali bili su jači".
- Njihovo je usvojeno. Vjerujem da to neće trajati ni punih mjesec dana. Za mojeg branjenika mislim da će biti 15,20 dana i da je on slobodi pod uvjetom - zaključio je Dumančić.
Oba su odvjetnika istaknula kako se njihovi branjenici ne osjećaju najbolje jer se "nitko ne može osjećati dobro, ako je protiv njega određen pritvor".
- Ono što je postalo naša praksa je da svaki uskočki predmet kreće i započinje istražnim zatvorom koji traje od jednog do pet mjeseci i to je neki obrazac protiv kojega ni suci ne mogu puno napraviti - zaključila je Sloković.

Komentara 3

BR
bronzi
16:11 17.07.2011.

....valjda odvjetnica zna kako sudstvo funkcionira i ako neuzmu lovu zna da tadiću negine par kvrga

BR
bronzi
20:16 17.07.2011.

....a pametne li odvjetnice pa je ponju morao ići u zg ,jer da je država zatvorila tadića kada ga je pandžić prijavio nebi se dogodilo ovo sa predsjednikom vrhovnog suda jer tadić bi i mamu svoju potkupio i nezovu ga đaba talijan a ima i novi modni detalj kaputić preko narukvice hahaha,di su sad oni što ih diže za 5 i po minuta

BU
buck
14:28 18.07.2011.

bronzi skidam kapu nisam se nasmijao dugo treba njih sve u przun pa da se ova drzava izgradi kako Bog zapovjeda treba se samo pripazit da ovi crveni nepocnu ujedat laju ko ludi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije