Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kongres 22. lipnja

Dragan Primorac na Brač dovodi svjetske znanstvene zvijezde

Dragan Primorac
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
14.06.2015.
u 08:00

Dragan Primorac, jedan od osnivača ISABS-a, na konferenciji će predstaviti nadopunjene rezultate o genetskom podrijetlu Hrvata

Dobiti idealan omjer lijeka koji ne izaziva nuspojave i uspješno liječi problem – savršen je učinak personalizirane medicine koju je američki predsjednik Barack Obama upravo proglasio prioritetom američkog zdravstva. Medicina budućnosti, individualno liječenje pojedinca, bit će glavna tema kliničkog dijela kongresa koji 22. lipnja na Braču organiziraju poznata američka Mayo Clinic i International Society of Applied Biological Sciences (ISABS).

Posljednjih godina personalizirana medicina, kojoj je cilj da se na osnovi genetskih i drugih posebnosti svakog pojedinca razviju ciljani oblici liječenja, sve više pokazuje golem potencijal. Samo u posljednje dvije godine Američka agencija za hranu i lijekove odobrila četiri nova lijeka za liječenje tumora koji u podlozi imaju specifičnu gensku mutaciju – objasnio je prof. dr. sc. Dragan Primorac, jedan od osnivača ISABS-a, koji će na konferenciji predstaviti i nadopunjene rezultate o genetskom podrijetlu Hrvata.

Moći će se čuti i rezultati istraživanja podrijetla naroda svih kontinenata koje će predstaviti znanstvenici iz poznatih svjetskih institucija. Govornik će biti i prof. dr. Anthony Atala poznat po uspjesima u kreiranju ljudskih organa u laboratoriju. Predavanje će održati i prof. dr. Manfred Kayser koji je razvio test za forenzičku aplikaciju na temelju koje se može lakše identificirati počinitelj kaznenog djela.

>> Dragan Primorac ugostio prorektora Penn Statea

>> Dragan Primorac: Rušenje državne mature otvorilo bi vrata korupciji

Komentara 4

OK
okus
16:36 14.06.2015.

Ha no coment.... da je adz ili nogomet - glupomet bilo preko stotine..... eeeeejjjj rvatineeee

OK
okus
16:38 14.06.2015.

Kila mozga.... koja sica je ono bila u pitanju???? POTVRDENO!

AN
antonelić
08:34 14.06.2015.

super , ako moe neka ispituju dnk sline koji je izuzet u travi poljudskog stadiona .... domaći forenzičari tvrde da je dnk koziji .... pronađene su i dlačice iz kozije brade .. možda bi ministar u vladi dr.ive s. pomogao u rasvjetljavanju poljudskog misterija ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije