Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intenzivna potraga

Dragan Paravinja je utučen i osjeća se loše zbog Antonije?

antonija bilić (1)
Foto: Željko Mršić/PIXSELL
1/5
30.06.2011.
u 09:35

Ronioci su pretražili jezero Štikada pokraj rječice Ričica gdje je Paravinja zaustavio kamion.

Dragan Paravinja psihički je jako loše, kazala je za 24 sata njegova odvjetnica Milana Borovčanin Bulić.
- Tijekom posjeta bio je vrlo utučen. Razgovarali smo samo o slučaju pokušaja silovanja u Sokolcu u kojemu će ga zastupati po službenoj dužnosti - rekla je odvjetnica te dodala kako nisu razgovarali o Antoniji Bilić.

Inače, istražitelji će u petak Paravinji pokazivati slike lokacija kako bi otkrili gdje je bacio Antonijino tijelo. Naime, istražitelji Paravinji ne vjeruju budući da je već nekoliko puta odbio poligrafsko ispitivanje.

Uz pomoć psa tragača članovi Hrvatske gorske službe spašavanja koji tragaju za Antonijom Bilić kod Brljanskog jezera pronašli su jedne ženske gaćice, koje su potom odnesene na forenzičku analizu, kako doznajemo.

Službene potvrde ove informacije zasad nema. Do sada je pronađen niz različitih predmeta, no ni jedan od njih nije se mogao dovesti u vezu s nestankom djevojke.

– Ne možemo govoriti o svakom pojedinačnom predmetu koji je nađen, a odjevnih i drugih predmeta bilo je više. Ako bi se neki od pronađenih predmeta učinio sumnjivim, odnijeli bismo ga na prepoznavanje članovima obitelji – kazala je poslijepodne Marica Kosor, glasnogovornica MUP-a, koja, kako se to često kaže, nije potvrdila ni demantirala informaciju o pronalasku gaćica. Potraga za Antonijom Bilić danas je trajala do 16 sati.

Intenzivna potraga

Četvrti dan velike potrage za tragovima vezanim uz nestanak 17-godišnje Antonije Bilić, u kojoj sudjeluju policajci, vojnici iz Hrvatske i Slovenije, vatrogasci, spasioci iz HGSS-a i drugi proširuje se i na područje Gračaca. Jutros oko 10 sati počela je pretraga jezera Štikada pokraj rječice Ričica nedaleko od Gračaca. Šibenski policajci koje smo zatekli pokraj Gračaca potvrdili su nam da je na terenu 20-ak policajaca među kojima je osam ronilaca, a pretražuje se i sonarom uz pomoć slovenskih vojnika.

Ronioci su pretražili područje jezera uz most preko Ričice, ali i šire.

– Mi smo jutros od devet sati s pripadnicima slovenske vojske i interventnom policijom te roniocima pregledali jedan dio jezera Štikada. Točno smo izračunali da je ovo bila trasa kretanja teretnog vozila vozača kojeg sumnjičimo za Antonijin nestanak. Pregledom ovog prostora ništa nismo pronašli i nastavljamo dalje s pretragom uz trasu kretanja kamiona. Pregledat će se cijela trasa koju je Paravinja prešao kamionom, a imali smo informaciju da se baš ovdje, uz Štikadu, kamion zaustavio i zadržao. Nakon toga Paravinja je kamionom krenuo prema ulazu u Sveti Rok na autocesti – rekao je Zdravko Sedlar, načelnik kriminalističke policije PU šibensko-kninske.

Pretraga će se nastaviti u smjeru Sv. Roka.

Policija je potvrdila da se istražuju svi tragovi, i oni u vezi s tahografom i još neki.

– Danas će se pretraživati područje korita rijeke Krke, od hidrocentrale Miljacka prema manastiru Krka i dalje prema Roškom slapu. Osim toga, danas će ronioci i pripadnici slovenske vojske i specijalaca sonarom pretraživati akumulacijsko jezero nedaleko od Gračaca, pokraj mjesta Štikada. U pretrazi će sudjelovati, kao i jučer, oko 160 osoba, veći broj pripadnika policije, među kojima više od 30 ronilaca i više od 15 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima. Svi do sada pribavljeni podaci, kao i snimke bespilotnih letjelica, detaljno se pregledavaju i analiziraju – kazala je Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske.

Podsjetimo, trodnevna opsežna pretraga izuzetno teškog terena toka rijeke Krke zasad nije donijela bitnih rezultata, zbog čega se u javnosti pojavila sumnja da su navodi osumnjičenog Dragana Paravinje lažni. Čini se da slično razmišljaju u policiji pa su krenuli pretraživati jezero pokraj Gračaca, površine oko 300 hektara.

Hrvatska zatražila izručenje

I dok se za Antonijinim tijelom još uvijek traga, Dragan Paravinja u pritvoru iščekuje odluku suda u Sokocu hoće li biti optužen u BiH za šest silovanja i pokušaja silovanja za koja ga sumnjiče nakon što se MUP-u Republike Srpske javilo još šest njegovih žrtava.

Osnovni  sud u Sokocu Paravinju će saslušati 6. srpnja. 

Također, Ministarstvo pravosuđa Srbije najavilo da će tražiti ekstradiciju D. Paravinje kako bi odležao izbjegnutu zatvorsku kaznu za silovanje.

Iz Srbije su poručili da će zahtjev za ekstradicijom uputiti najkasnije u ponedjeljak te dodali da će prihvatiti izručenje državi u kojoj je Paravinja počinio teže kazneno djelo.

Ministarstvo pravosuđa RH priopćilo je da je zahtjev BiH za izručenje Dragana Paravinje poslan sa svom potrebnom dokumentacijom. Doznajemo kako će naši istražitelj sutra  ispitati vozača kamiona.

Komentara 68

KO
konstanta
10:09 01.07.2011.

@ buljibaba O osobama koje spominješ ne znam ništa, pa ne mogu komentirati. O poligrafu mogu nešto reći, jer to znam. Tvoje mišljenje, naravno poštujem.

BC
BCA
10:19 30.06.2011.

Što, ministar se pokrenuo, radio cijelu noć, nevjerojatno...he..he..he

Avatar alien79
alien79
17:40 30.06.2011.

Nekrofil četnički

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije