Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Staro lice

Dragan Čović kandidat HDZ BIH za člana Predsjedništva BiH

Andrej Plenković i Dragan Čović
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
08.06.2018.
u 14:22

Bude li u listopadu ponovo izabran za člana Predsjedništva BiH Čoviću će to biti treći mandat u državnom vrhu

Predsjednik HDZ Bosne i Hercegovine Dragan Čović ponovo će biti kandidat te stranke za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, odluka je koju su u petak donijeli članovi predsjedništva te stranke na sastanku u Vitezu u središnjoj Bosni.

"Hvala kolegama na tome. Očekujem da HDZ u narednim mjesecima osigura da legitimni predstavnici budu na svim razinama vlasti", kazao je Čović novinarima potvrdivši kako prihvaća kandidaturu.

Kazao je kako je uvjeren da će na listopadskim izborima i on i njegova stranka ostvariti još bolje rezultate nego što je to bio slučaj 2014. godine.

Tada je Čoviću glavni protukandidat bio Martin Raguž iz HDZ 1990. a ta je stranka i ove godine odlučila istaknuti svog kandidata za državni vrh a to će biti liječnica iz Mostara i zastupnica u parlamentu BiH Diana Zelenika.

Treći najvažniji igrač u ovogodišnjoj utrci bit će Željko Komšić koji je kandidat ispred Demokratske fronte, stranke čiji je utemeljitelj i predsjednik.

Čović je kazao kako ga zapravo ne zanima tko će mu biti protukandidat te kako se neće baviti njima nego programom koji nudi HDZ BiH.

"Naš je cilj ostati snaga koja može predvoditi BiH na njenom europskom putu i pozicioniranju hrvatskog naroda kao konstitutivnog", kazao je Čović.

On drži kako je BiH u protekle četiri godine koliko su on i njegova stranka dio vlasti ipak ostvarila značajne rezultate te kako je uvjeren da će ta država uskoro dobiti status kandidata za članstvo u Europskoj uniji kao i da će joj biti odobreno aktiviranje Akcijskog plana za članstvo u NATO-u (MAP).

Bude li u listopadu ponovo izabran za člana Predsjedništva BiH Čoviću će to biti treći mandat u državnom vrhu.

Prvoga je izborio na izborima 2002. godine no nakon dvije godine smijenio ga je tadašnji Visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Paddy Ashdown, a Čović se nakon toga suočio s tri sudska procesa u kojima je bio optužen za zloporabu položaja i ovlasti.

Niti jedan nije okončan pravomoćnom osuđujućom presudom.

Za člana Predsjedništva BiH ponovo je izabran prije četiri godine.

Andrej Plenković i Dragan Čović Andrej Plenković i Dragan Čović
1/11

Komentara 10

AE
Aedes2017
16:23 08.06.2018.

Počasni ( dočasni ) Dr. borasovog veleeeučilišta .( Majko božja Bistrička moli za nas I spasi nas ! )

ST
Stipan
19:05 08.06.2018.

A’ Što je sa Herceg Bosnom?

I0
ivica_01
11:37 09.06.2018.

Bih šuplja zemlja ako se hrvati i srbi neujedine gotovi smo mislimi arapi napadaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije