Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjiva smrt

Preokret? 'David je ubijen, policija je izdala nalog protiv nepoznate osobe'

David Dragičević
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/2
03.07.2018.
u 15:43

Lukač je nakon pronalska tijela rekao kako je u tijelu Davida Dragičevića potvrđena prisutnost droge LSD te je konstatirao da je nastradali mladić bio narkoman, demantiravši optužbe oca Davora Dragičevića

Ministar unutarnjih poslova RS-a Dragan Lukač potvrdio je da policija još uvijek nije dobila obavijest iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka u vezi sa "slučajem Dragičević”, javlja vijesti.ba.

Ako su dali nalog, javno će se javiti i proslijediti RS MUP-u kako bismo mogli djelovati na njemu", rekao je Lukač novinarima u Banja Luci. 

Lukač je nakon pronalaska tijela rekao kako je u tijelu Davida Dragičevića potvrđena prisutnost droge LSD te je konstatirao da je nastradali mladić bio narkoman, demantiravši optužbe oca Davora Dragičevića.

David Dragičević
1/9

Iako informacija nije potvrđena, narodni parlamentarac Dragan Čavić rekao je u ponedjeljak  u parlamentarnoj raspravi kako je Tužilaštvo Okružnog područja u Banja Luci 29. lipnja izdalo nalog za provođenje istrage protiv nepoznate osobe za ubojstvo Davida Dragičevića. 

Time se zapravo potvrđuju sumnje koje prate slučaj od samog početka.

Rasprava o ovom događaju krenula je kada je u  koritu Vrbasa u Banjoj Luci 24. ožujka pronađeno je tijelo mladića Davida Dragičevića, čiji su nestanak članovi obitelji prijavili 18. ožujka. Policija je nakon dva dana objavila kako je riječ o utapljanju odnosno o ''slučajnoj smrti'', a prema policijskoj rekonstrukciji Dragičević se te noći navodno potukao u jednom kafiću te potom provalio u jednu kuću, ukrao računalo i novac te potom pod nerazjašnjenim okolnostima završio mrtav u rijeci. Načelnik odjela za teški kriminalitet MUP-a RS Darko Ilić ustvrdio je kako u Dragičevićevoj smrti nema elemenata kaznenog djela te da je riječ o nesretnom slučaju.

Toksikološka analiza kose Davida Dragičevića, napravljena u Beču, pokazala je da je on u proteklih šest mjeseci nekad konzumirao marihuanu, no nisu nađeni tragovi težih droga za koje se iz policijskih krugova imputiralo da ih je konzumirao.

Obitelj Davida Dragičevića odmah je posumnjala u policijske navode, a naknadno se ispostavilo kako je na mladićevom tijelu zapravo pronađen niz teških fizičkih ozljeda, što je potvrdio i patolog Željko Karan koji je obavio obdukciju tijela. Prema njegovim riječima riječ je o ozljedama nastalima ''tupom mehaničkom silom'' koje mogu biti rezultat sukoba s jednom ili više osoba.

Ovaj događaj je potaknuo brojne prosvjede diljem BiH, a najnoviji je najavljen 7. srpnja u Banja Luci.


 
Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:43 03.07.2018.

Ako se ovo ispotavi da je istina,cijeli policijski(milicijski) vrh treba smjeniti i procesuirati. Žalosno je što se događa bez obzira na vjeru i naciju nitko nije zaslužio ovakvu patnju,samo roditelji znaju kako im je,ali neka istraju na istini nisu sami.

Avatar narozi
narozi
18:59 03.07.2018.

pa da je meni provalio, ukrao pa i ja bih ga prebio na zivo ime, i to mu se desilo, trazila ga, nasli ga pored vrbasa, prebiliga na mrtvo ime i onda u vrbas, jos jedan lopov manje na svijetu. Ako ne krades, ne prevaravas ljude, ne ubijas, ne prodajes dorgu, i sredis sve probleme na fin nacin ostaces ziv za dugo godina. Ovaj dasa je prekrsio tri ta pravila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije