Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U odsutnosti

Draga Pilićarka osuđena na 14 godina zatvora

Ante Ujević
Kristina Štedul Fabac
22.10.2014.
u 08:41

Utvrđeno je da je 1. siječnja 1994. godine u tada okupiranoj Knez Gorici kod Karlovca umorila Josipa i Evicu Šepac

Dragu Vidnjević, poznatiju pod nadimnkom Draga Pilićarka, kojeg je zaradila prodavajući prije rata piliće na karlovačkoj tržnici, sudac Županijskog suda u Karlovcu Ante Ujević osudio je 14-godišnju jedinstvenu kaznu zatvora zbog ubojstva Josipa i Evice Šepac u tada okupiranoj Knez Gorici kod Karlovca. Ubojstvo se dogodilo 1. siječnja 1994. godine oko 22 sata pištoljem marke Crvena zastava M70 kalibra 7,6 milimetara. Supružnici su ubijeni u svom domu.

– Iako je od počinjenja djela do podizanja optužnice prošlo gotovo 20 godina, izvedeni dokazi su do te mjere uvjerljivi da u potpunosti potvrđuju navode optužnice – smatra državni tužitelj Željko Brkljačić.

S njim se nije složio odvjetnik D. Vidnjević Hrvoje Medarić u svojoj završnoj riječi.

– Da bi se osudilo za ovakvo kazneno djelo potrebni su čvrsti i neoborivi dokaz, a izneseni nisu dovoljni kako bi se s potpunom sigurnošću moglo tvrditi da je D. Vidnjević to učinila – kaže Medarić.

Ističe da ne postoje neposredni svjedoci, odnosno da trag u snijegu koji vodi od kuće obitelji Šepac do kuće u kojoj su živjeli Dragica i Nikola Vidnjević nisu dovoljni. Osuđenica je u bijegu, pa je suđenje održano u odsustvu i ponovit će se, ako se ona uhiti. Presudom je onemogućeno da slučaj zastari. U postupku se pokušavalo utvrditi je li D. Vidnjević već u takozvanoj Republici Srpskoj Krajini osuđena za isto djelo i odslužila zatvorsku kaznu zbog njega. Međutim, nisu pronađeni nikakvi dokazi da je sudski postupak uopće održan. Suđenje bi se obustavilo, kad bi se pokazalo da je već ‘odležala’ zbog ovog ubojstva, jer se ne može dva puta nekoga osuditi za isto djelo. Uhićena je u Njemačkoj 2012., no potom je puštena. Njemačka je tvrdila da Hrvatska nije na vrijeme dostavila zahtjev za izručenjem, a Ministarstvo pravosuđa to opovrgava. Pretpostavlja se da se skriva u Srbiji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije