Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krvava ovrha: Uzgajivač buldoga bombama ranio četvoricu, zatočio se s obitelji i pucao

Dr. Zver nije dao pse, bacao je bombe na ljude i pucao

ivanec
Foto: Marko Jurinec
1/3
23.10.2009.
u 16:14

Dr. Davorin Zver bacio je više bombi na veterinara, policajca, odvjetnika, bravara i ovrhovoditelja koji su došli radi ovrhe na pokretninama, uglavnom njegovim buldozima koje je uzgajao, vozilima i drugim stvarima. Potom se zatvorio u kuću te je i pucao na policajce, a mještani su čuli i rafalnu paljbu.

Bez prisile, jučer oko 20.30 sati policajcima se predao dr. Davorin Zver nakon krvave drame u kojoj su dvije osobe teže, a dvije lakše ozlijeđene jučer oko 14 sati na Ribić Bregu nedaleko od Ivanca kad je dr. Zver bacio više bombi na veterinara, policajca, odvjetnika, bravara i ovrhovoditelja koji su došli radi ovrhe nad njegovim pokretninama, pa i buldozima koje je uzgajao.

Na prvoj crti bojišta
Potom se zatvorio u kuću te je pucao na policajce, a mještani su čuli i rafale. Oko 16.30 sati stigli su i specijalci iz Zagreba.



- Koristimo se svim raspoloživim sredstvima, a u tijeku je promatranje kuće i pregovori - rekla nam je glasnogovornica PU varaždinske Marina Kolarić. Policija je blokirala sve prilaze selu. Propuštala je samo vozila Hitne pomoći i policije.

- Nikome od ranjenih život nije ugrožen - rekao nam je dežurni liječnik u Hitnoj kirurškoj ambulanti Opće bolnice Varaždin jučer oko 17 sati.

Kako smo neslužbeno doznali, dr. Zver je navodno dulje vrijeme dugovao više desetaka tisuća eura, pa je vjerovnik sudskim putem utjerao dug.

- On je malo čudan, uzgaja pse, zmije i druge životinje te nikoga nije puštao k sebi. Iznad ulaznih vrata postavio je natpis da je ulaz na posjed zabranjen - kaže Stjepan Kuserbanj čiji je sin bravar koji je pomagao u ovrsi. On nije ranjen.

Nakon što se predao, dr. Zver je odveden u Policijsku postaju u Ivancu.



Dr. Davorin Zver diplomirao je 1982. na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Specijalist je opće medicine i već dvadesetak godina živi u Ivancu. Isprva je radio u Domu zdravlja Ivanec. Potvrdio se kao dobar liječnik dijagnostičar, ali i kao incidentna i ekscesna osoba.

Pašalićev protivnik
U 90-ima bio je vrlo aktivan član HSLS-a, pa i predsjednik ivanečkog HSLS-a te veliki politički protivnik Ivića Pašalića koji je u ivanečkom kraju započeo liječničku karijeru. Nakon kratkog pokušaja šarmiranja HDZ-a, koji ga nije želio primiti u svoje redove, politički se posve pasivizirao. Nadali smo se da bismo od dr. Ivića Pašalića mogli doznati psihoprofil “bombaša” s kojim je i on imao nesuglasica.

- Joj, Isuse! Davno je to bilo i ne sjećam se toga. Ništa to nije bilo bitno, pa nemam komentara - rekao nam je šokiran događajem. Poznato je i da se dr. Zver često verbalno i fizički obračunavao i s dr. Goranom Šarićem koji je radio u susjednoj ambulanti u Domu zdravlja Ivanec, a poslije kao liječnik u Kaznionici Lepoglava, gdje je pravomoćno osuđen zbog primanja mita od osuđenika. Dr. Zver svojedobno se upisao i na specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije, ali je navodno nikad nije završio.

Nakon što je u Domu zdravlja svoju ambulantu morao zatvoriti jer mu zbog premalog broja osiguranika nije pokrivala troškove, neko je vrijeme radio kao liječnik u Kaznionici u Lepoglavi, a posljednjih nekoliko mjeseci bio je bez posla. Dulje vrijeme živio je u stanu u centru gdje je uzgajao engleske buldoge. I u stručnim kinološkim krugovima poznat je kao pasionirani uzgajivač te vrste pasa, ali i kao čudak i samotnjak iako se često pojavljuje na izložbama pasa. Zbog pritužaba susjeda zbog uznemirivanja, prije nekoliko godina kupio je kuću na Ribić Bregu te se posve posvetio uzgoju svojih ljubimaca. Bio je sudionik Domovinskog rata. Dr. Zver je na internetskoj adresi www.scoberttbuldog.si, pišući o buldozima, među ostalim napisao: “Na agresiju koju ne može izbjeći reagira kao gladijator.”

Komentara 71

A1
Ante_1964
16:56 23.10.2009.

dajkan3 a jeli te netko tjerao da uzimaš kredit i da se zadužuješ? nije,idi malo van Hr pa uzmi kredit i ne plati dvije rate pa češ vidjeti,jesi nepismenjaković

OB
-obrisani-
17:19 23.10.2009.

dajkan3 potpisujem

FU
fulir
09:05 24.10.2009.

Izboriš se za Hrvatsku,lopovi je prodaju i još ti dođu po imovinu.Fino.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije