Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

Dr. Željka Karin: Situacija u Splitu je eskalirala, imamo rekordan broj zaraženih u ovom valu

Split: Željka Karin dala izjavu za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
21.04.2021.
u 16:34

Splitsko-dalmatinska županija, uz 462 novooboljele osobe, bilježi danas i pet umrlih od posljedica covida.

Ravnateljica splitsko-dalmatinskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Željka Karin ustvrdila je u srijedu da "brojke eskaliraju", da su današnja 462 nova slučaja zaraze u županiji najveći broj u posljednjem valu kao i da je velik udio oboljelih u ukupnom broju testiranih.

Ta županija, uz 462 novooboljele osobe, bilježi danas i pet umrlih od posljedica covida.

Karin je na izvanrednoj konferenciji za novinare rekla kako su očekivali pad broja oboljelih jer je Uskrs prošao, no i ustvrdila  da i dalje ima obiteljskih druženja i grupiranja s obzirom na to da iz pojedinih obitelji imaju veći broj oboljelih.

"Povećan je broj novooboljelih i u Vrgorcu i Sinju. Situacija nije zadovoljavajuća i brojke eskaliraju", istaknula je.

"Nemoguće je kontrolirati obiteljska druženja. Sutra će biti Stožer, razmišlja se o raznim mogućnostima. Situacija je vrlo ozbiljna jer od ovog britanskog soja raste broj oboljelih, hospitaliziranih i umrlih", izjavila je Karin.

Na upit o cijepljenju odgovorila je da ide dobro i da za sada nemaju problema, u županiji su podijelili više od 80 tisuća doza, a do kraja lipnja očekuju 200 tisuća doza cjepiva. Sljedeći tjedan u toj županiji počinje cijepljenje šire populacije. Što se tiče krizmi i pričesti razmatraju mogućnost odgode, no sve je stvar dogovora s nadbiskupom. Sutra bi trebala biti donesena odluka o on line nastavi.

"Mnogi još ne vjeruju u opasnost virusa. Najvjerojatnije su ljudi umorni od svih mjera, ali drugih načina nemamo za zaustaviti pandemiju. Na cijepljenje pozivam i nastavnike koji su izloženi jer djeca prolaze s blažim simptomima dok zaraženi nastavnici mogu završiti s lošim posljedicama", poručila je.

Komentara 6

DU
Deleted user
19:22 21.04.2021.

0,1% stanovništva... Katastrofa, tragedija, ... Tim tempom im treba samo 3 godine da se svi zaraze... Izumrijeli buju dalmatinci!

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
21:35 21.04.2021.

"Što se tiče krizmi i pričesti razmatraju mogućnost odgode, no sve je stvar dogovora s nadbiskupom." Kakve li sramotne i nevjerojatne izjave! Zar je biskup kompetentan da odlučuje o mjerama? Država u državi. Strašno.

NN
novo nenormalni
17:37 21.04.2021.

svi se moramo zatvorit u podrume i čekat da stručnjaci pobjede ovu pošast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije