Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANREDNA SKUPŠTINA

Dr. Trpimira Golužu razriješili dužnosti šefa Liječničke komore

Trpimir Goluža
Robert Anic/PIXSELL
VL
Autor
Romana Kovačević
14.07.2018.
u 15:35

Predsjednica Komorinog Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor, naglasila je kako Golužu ne optužuju da je uzeo novac

Dr. Trpimir Goluža razriješen je s funkcije predsjednika Hrvatske liječničke komore na izvanrednoj Skupštini HLK koja je maloprije završila.

Do izbora novog predsjednika, a to će biti ili na novoj izvanrednoj Skupštini ili redovnim putem za osam mjeseci, tu će dužnost obnašati prvi dopredsjednik Komore, dr. Krešimir Luetić. Raspravljalo se o zaključku Nadzornog odbora Komore po kojem je predsjednik neovlašteno donosio odluke pa je više od predviđenog potrošeno za uređenje Komorinih stanova u Zagrebu i Klubu liječnika u Rijeci.

Neki od 99 prisutnih (od 148 delegata koliko ih Skupština ima), poput dr. Golema i dr. Nogala te nekih liječnika iz Splita, napominjali su kako ne bi bilo u redu da se Golužu razriješi dok on nije prisutan, naime iz zdravstvenih razloga člana obitelji trenutno je u SAD), ali većina to nije uvažila.

Dr. Jadranka Pavičić Šarić, predsjednica Komorinog Povjerenstva za stručna pitanja i stručni nadzor, naglasila je kako Golužu ne optužuju da je uzeo novac, jer vidljivo je zašto i gdje je novac utrošen, već ga optužuju da je svojim odlukama zaobišao tijela Komore i protustatutarno se ponašao.

To je potvrdio i dr. Krešimir Luetić, kazavši da je prije tri i pol godine s Golužom krenuo u usku suradnju, da je Komora za sve vrijeme napredovala, ali i da je dr. Goluža zaobilazio komorska tijela pri donošenju odluka. Neki članovi pak dovode u pitanje ovakvo razrješenje. Podsjećaju da je nadzor Ministarstva zdravlja u rujnu 2016. godine utvrdio da komorski Statut ne predviđa na adekvatan način razrješenje predsjednika Komore, osim isteka mandata ili smrti, no većina ne misli tako.

Sms-om smo od dr. Goluže zatražili komentar o njegovom razrješenju, kojeg očekujemo naknadno.

Komentara 7

DU
Deleted user
09:48 15.07.2018.

Rijetko antipatićan lik!!!!

TR
TrvtkoKomadina01
09:50 15.07.2018.

Ovakvi liječnici su sramota za poziv kojim se bave, vrijeme je da Kujundžić očisti polovicu bolničkih parazita koji nište ne rade. Na odjelu zagrebačke bolnice sa preko 30 specijalista, primarijusa, profesora... na odjelu treba čekati tjedan dana za jednostavbu operaciju nosa, jer oni dnevno naprave 3-4 opercije sa jednim anasteziologom. u privatnoj klinici to bi napravio jedan liječnik. A takvih primjera ima nebrojeno.

1F
1fatamorgana@
21:29 30.09.2018.

Sve je on. I pravnik i ekonomista i lingvističar i tko zna što sve još ne... Da li je i liječnik???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije