Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SARAJEVO Odbjegli riječki kardiokirurg dobio licenciju Liječničke komore

Dr. Ognjen Šimić otvara ordinaciju

02.02.2009.
u 17:03

Riječki kardiokirurg dr. Ognjen Šimić, koji je prošle godine nakon izricanja presude za primanje mita pobjegao u BiH, dobio je licenciju Liječničke komore Sarajevo, koja mu omogućava nastavak liječničke prakse. U kratkom razgovoru dr. Šimić nam je kazao da uskoro kani otvoriti privatnu ordinaciju.

Također nam je rekao da ima otvoren poziv za rad na jednoj privatnoj poliklinici u Sarajevu. U kolovozu prošle godine dr. Šimić je na Županijskom sudu u Rijeci nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora zbog 18 slučajeva primanja mita.

Budući da nije bio na izricanju presude, sudsko je vijeće naložilo njegovo privođenje, no hrvatska policija tada ga nije pronašla na poznatim adresama jer je pobjegao u Sarajevo. Dr. Šimić i dalje ne želi govoriti niti komentirati prvostupanjsku presudu riječkog suda. Nakon dolaska u Sarajevo dr. Šimić se bavio isključivo dobivanjem potrebne dokumentacije za otvaranje medicinske prakse.

Dr. Šimić se može često vidjeti na kavi u društvu starih Sarajlija, liječnika i bivših političara, između ostalih i Stjepana Kljuića. U razgovoru dr. Šimić nam je otkrio kako je ovih dana od ministarstva pravde Njemačke dobio rješenje iz kojeg se jasno može vidjeti da nikad nije bio kažnjavan, posebice zbog utaje poreza, dok je radio u toj zemlji.

– Ni prometni prekršaj nisam napravio. Mediji su svašta o meni pisali, pa čak i to da sam utajio porez u Njemačkoj te da sam kažnjavan zbog toga. Međutim, ovaj dokument s potpisom ministra pravosuđa Njemačke za mene je satisfakcija – kazao nam je dr. Šimić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije