Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
liječnik u ćeliji

'Dr. Diklić mi je ubio muža'

'davorin_crn_diklic'
Foto: Darko Marčinković/VLM
1/3
23.06.2013.
u 08:15

Uhićenje bjelovarskog kirurga dr. Davorina Diklića jučer je bila top tema među Bjelovarčanima. Svi su se pitali što se to točno krije iza sumnje da je počinio više teških kaznenih djela protiv zdravlja ljudi

– Moj je suprug umro zbog pogreške dr. Diklića, ali to sam shvatila tek dvije godine nakon njegove smrti. Njega nažalost više ništa ne može vratiti, ali podnijela sam tužbu zbog četvero naše djece koja imaju pravo na naknadu za nepotrebni gubitak oca – kazala je jučer Ruža Crnov, supruga pokojnog Ilije koji je po svemu sudeći jedan od onih preminulih pacijenata zbog kojih je u petak u istražnom zatvoru završio bjelovarski kirurg dr. Davorin Diklić.

Umro u teškim mukama

Naime, još 2008. godine 43-godišnji Ilija zbog bolova u trbuhu završio je u bjelovarskoj bolnici.

– Dijagnosticiran mu je čir na želucu i nakon dva-tri dana operirao ga je dr. Diklić. Što se točno na operaciji dogodilo, ne znam, no nažalost ubrzo je pao u komu i više nas nisu puštali k njemu. Čuli smo da je krvario i da su drugi liječnici predlagali što treba učiniti, no da im Diklić nije dopuštao da se u to petljaju. Djeci i meni govorio je da će sve biti u redu, no meni je sve bilo sumnjivo. Kasnije sam doznala da ga je operirao i drugi put, no stanje se nije popravilo i nakon dva tjedna suprug je nažalost preminuo, i to u teškim mukama. Mog najstarijeg sina Diklić je tada uvjerio da obdukcija nije potrebna i ja sam se s tim složila premda mi nije bilo jasno zašto je nastupila smrt jer od čira na želucu ljudi ipak ne umiru – ogorčena je Ruža Crnov.

Da joj suprug nije morao umrijeti doznala je gotovo dvije godine kasnije u poznatoj pobuni bjelovarskih kirurga protiv dr. Diklića, tadašnjeg šefa kirurgije i v.d. ravnatelja bjelovarske bolnice. Jedan od pobunjenih liječnika potvrdio joj je da je njezin Ilija jedna od Diklićevih žrtava i tada je odlučila podnijeti tužbu. Sudski postupak još uvijek traje i o njemu ne može govoriti. Od pobunjenih kirurga doznala je da je o slučaju njezina supruga obavijest otišla i tadašnjem ministru Darku Milinoviću, no da li je netko nešto poduzeo nakon toga, njoj ni danas nije poznato.

U bolnici zavjet šutnje

Je li pokojni Ilija Crnov doista jedan od onih pacijenata zbog kojih se sada provodi istraga protiv dr. Diklića, jučer nitko u Bjelovaru nije mogao sa sigurnošću potvrditi. U bjelovarskoj Općoj bolnici uglavnom je vladao zavjet šutnje i nitko od liječnika i osoblja koje smo zatekli na kirurgiji nije bio raspoložen za razgovor. Uime bolnice u dogovoru s ravnateljem Viborom Delićem s godišnjeg odmora oglasio se tek kirurg dr. Željko Štivić, pomoćnik ravnatelja za kirurške djelatnosti.

– Kolektiv bolnice o uhićenju je saznao iz medija. Svi smo zatečeni i to je sve što vam u ovom trenutku možemo reći – kazao je dr. Štivić dodajući da istražni organi još ni s kim iz bolnice nisu kontaktirali. Kako je istraga tajna, državno odvjetništvo oglasilo se tek šturim priopćenjem. Navode da je sudac istrage zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke osumnjičeniku odredio istražni zatvor od 30 dana.

>> Uhitili kirurga jer je deset pacijenata umrlo u bolnici?!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije