Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ordinacija

Dr. Davor Fara i dalje u pritvoru zbog mogućnosti ponavljanja djela

davor fara
Marko Jurinec/PIXSELL
15.11.2010.
u 15:13

Dr. Davoru Fari, još uvijek zaposleniku bolnice, uplaćuju se minimalni doprinosi, no ne prima nikakvu plaću.

Na optuženičku klupu na varaždinskom Općinskom sudu i danas su sjeli varaždinski ginekolozi Davor Fara, koji je jedini na suđenje priveden iz pritvora, Oskar Kirchbaum, Zoran Pitner i Aleksandar Jukić iz Varaždina, Neven Hećimović iz Koprivnice, te Cvjetko Čandrlić i Pavao Perković iz Bjelovara. Ginekolozi su optuženi zbog zlouporabe položaja i ovlasti te uhićeni 19. listopada ove godine u policijskoj operaciji Ordinacija.

Cijeli su dan saslušavane svjedokinje, a suđenje se nastavlja srijedu i četvrtak. Davor Fara nije ni danas pušten iz pritvora jer bi mogao utjecati na iskaze svjedoka, a postoji i opasnost da bi mogao ponoviti kazneno djelo. Kako doznajemo, situacija dr. Pitnera bila je drugačija jer su u njegovu slučaju ispitane sve svjedokinje, a prestala je i opasnost od ponavljanja kaznenog djela jer je je dr. Pitner, inače donedavni voditelj Odjela za ginekologiju i porodništvo, još u četvrtak zatražio sporazumni raskid radnog odnosa s varaždinskom Općom bolnicom.

Dr. Davoru Fari, još uvijek zaposleniku bolnice, uplaćuju se minimalni doprinosi, no ne prima nikakvu plaću.

Neslužbeno smo doznali da su neke svjedokinje tijekom saslušavanja na sudu promijenile svoje iskaze u korist okrivljenih ginekologa. Također,  zatraženo je i sudsko medicinsko vještačenje liječničke dokumentacije za koju se okrivljenike tereti  da su u nju unosili neistinite podatke.

Komentara 5

MI
mica1111
15:32 15.11.2010.

...eto,sve glupost do gluposti...sad nek žene u Varaždinu ostanu bez ginekologa... ...da sam ja vlast,ja bih poslala inspekciju,pozvala ih na stranu, ...rekla,da ste odmah vratili sve pare,i ako mi još jednom ponovite isto letite u zatvor istog časa... ...ovako blamažamaža jednih,ovo nikome nije lijepo vidjeti...

VK
vječni krojf
16:51 16.11.2010.

Postene zene nece promjeniti iskaze u korist ginekologa i kad ce zatrudnjeti radovat ce se novom zivotu,a one fljundre koje se seksaju bez odgovornosti njima ce ovi nedostajati.Tko ce ih, da tako grubo nazovem opet ocistiti!!

KR
krka
16:53 16.11.2010.

Dakle,ovako: kriminal je kriminal, bez obzira na ime i struku.Nek u ovoj napačenoj državi institucije bar jednom odrade svoj posao do kraja i naravno, sud donese pravorijek. Ljudi koje se spominje bi u stvarnosti trebali biti perjanica struke i morala, a ovdje su dno kanalizacije i to one ustajale. Imam rođaka u Nizozemskoj i čudi se nad ovim, sada već cirkusom veli da tamo sestra ili nedaj Bože doktor u bolnici: \'\'NESMIJE I NE VUPA ZETI 10dkg KAVE, TO GA PO AUTOMATIZMU KOŠTA RADNOG MJESTA I GUBI LIJEČNIČKU DIPLOMU, TRAJNO\'\'kraj citata. Ovi kaj lijete suze nad pokvarenim doktorima i govorite i pišete da ako očete Vi morete nekome dati kaj hočete ste čiste moralne fukare kaj podržavaju korupciju i mislite da lovom morete dobiti baš sve; malo morgen gospodo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije