Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA

Dr. Danko Pušćenik uvjetno osuđen, SDP do jučer to nije znao

dr. Danko Pušćenik
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
14.11.2014.
u 16:00

Uvjetnom osudom izrečena je kazna zatvora u trajanju od sedam mjeseci, uvjetno dvije godine, a mora vratiti 19.040 i platiti kaznu 18.680 kuna

Još u travnju ove godine postala je pravomoćnom presuda dr. Danku Pušćeniku, inače predsjedniku oroslavskog gradskog SDP-a. U aferi ‘Farmal’ osuđen je uvjetno, odnosno izrečena mu je kazna zatvora od sedam mjeseci koja se neće izvršiti ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Izrečena mu je i kao sporedna novčana kazna od četrdeset dnevnih dohodaka što iznosi 18.680 kuna, a mora vratiti u državni proračun 19.040 kuna, što je prema Zakonu o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom, a koje mora platiti u 12 jednakih mjesečnih obroka.

Priznaje put i poklon

- Istina je da sam osuđen jer sam dobio službeni put na seminar i sitni poklon kao i 300 drugih liječnika u Hrvatskoj i Zagorju. Činjenica je da farmacijska industrija plaća kongrese liječnicima i daje sitne poklone o čemu svi znaju, no sada smo kažnjeni mi u ovoj aferi kao neka vrsta pokazne vježbe. S Farmalom je surađivalo između 80 i 90 posto liječnika u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, a izručeno, odnosno optuženo je nas par - kaže dr. Danko Pušćenik inače ugledni liječnik.Na pitanje je li o tome obavijestio stranku kaže da nije jer smatra da nije ništa loše napravio, nije oštetio ni pacijente, niti HZZO.- Potvrdu toga je dao i sam sudac u završnoj riječi kada je kazao da nas i dalje smatra časnim i poštenim ljudima. Pacijentima sam uvijek prepisivao lijekove indicirane za njihovo stanje bolesti - kaže dr. Pušćenik koji zna da je iz Krapinsko - zagorske županije osuđeno još između petnaestak i dvadesetak liječnika iz svih stranaka, no imena kolega nije htio odati.Inače, po sudskom spisu teretio se da je od polovice 2010. do 12. studenog 2012. godine u Oroslavju kao liječnik primarne zdravstvene zaštite od Farmala d.d. pristao primati nagrade za propisivanje recepata za lijekove iz ponude Farmala s liste HZZO-a pa je putem stručnih suradnika Farmala primio bonove za kupovinu robe u trgovačkim kućama ukupne vrijednosti od najmanje 19.040 kuna.

Stranka nije znala

Gradonačelnik Oroslavja Ivan Tuđa nije znao za ovu presudu, no kaže da po Statutu Grada dr. Pušćenik može ostati vijećnik jer je osuđen uvjetno, a Statutom je predviđeno da ne može biti ako je pravomoćno osuđen na bezuvjetnu kaznu zatvora dužu od šest mjeseci. Predsjednik županijskog SDP-a Siniša Hajdaš Dončić poručio je:- Predsjedništvo SDP-a nije imalo saznanja o ovome, a ovlasti u slučaju Pušćenik ima Gradska organizacija SDP-a Oroslavja koja je obaviještena, a dr. Danko Pušćenik je ujedno ponudio ostavku.-

Komentara 1

MO
mojazemlja
15:23 17.11.2014.

Ohoho..i u novoj pravednosti ima nepravilnosti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije