Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOUPORABA POLOŽAJA

Uhićeni Horvat doveden u zgradu USKOK-a u Zagrebu

Zagreb: Ministar Horvat doveden u prostorije USKOK-a
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/19
19.02.2022.
u 14:47

Istražitelji navodno provjeravaju ulogu Horvata u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac

Policija je jutros  u suradnji s USKOK-om započela s pretragom kuće ministra graditeljstva Darka Horvata u Međimurju.

Nakon izvršenih izvida, policija je uhitila Horvata te ga u policijskom automobilu dovela do zgrade USKOK-a u Zagrebu.

Kako neslužbeno doznajemo, izvidi policije povezani su sa zlouporabom položaja ovlasti. 

Istražitelji navodno provjeravaju ulogu Horvata u zlouporabama za koje je osumnjičena njegova nekadašnja pomoćnica Ana Mandac, doznaje Telegram. USKOK Mandac inače sumnjiči da je na zamolbu Josipe Rimac obrtnicima sređivala potpore od Ministarstva u vrijeme dok ga je vodio ministar Horvat.

Uloga Mandac bila je poduzeti sve potrebno kako bi bespovratne potpore osigurala rođaku i još dvoje bliskih ljudi za koje se založila Josipa Rimac. U rješenju istrage piše kako je Mandac omogućila isplate potpora firmih navedenih osoba, a radilo se o dvije potpore od po 200.000 kuna te jednoj isplati bespovratnih sredstava od 185.000 kuna. 

Ana Mandac je na poziv ministra Horvata napustila privatni posao te 2016. godine stigla u ministarstvo gospodarstva. Nakon što su ona i Rimac bile uhićene, Horvat je kazao kako ga Rimac nije kontaktirala za potpore. 

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

- Mi smo u fazi istražnih radnji, a bude li potrebe svu dokumentaciju ću staviti na uvid. Tri godine zaredom imamo mišljenje državne revizije bez ikakvih uvjeta. Imamo interne revizijske procese koji su provjeravali određene postupke, imamo konstrukt uvjeta natječaja koji kao program odobrava Vlada, pa ako je bilo nekih ekscesa oni su pojedinačne naravi - kazao je tada. 

>> VIDEO Plenković o Milanoviću: "Toksičnost, politička kultura na razni pijanaca u nekoj birtiji..."

 

Komentara 96

SU
sudrana
08:54 19.02.2022.

bannda lopovska majku vam korumpiranu pokravenu

AN
ante411
09:01 19.02.2022.

Mediji koji veličaju Plenkovića i njegov HDZ, izravno su odgovorni što ovakvi likovi neometano pletu koruptivnu mrežu.

HO
horkas
08:53 19.02.2022.

plenković štiti i potiče kriminal i korupciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije