Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJEPLJENJE PROTIV COVIDA

Doznajemo kada će biti odobreno cjepivo AstraZenece i kada stiže u Hrvatsku

FILE PHOTO: FILE PHOTO: Vials and medical syringe are seen in front of AstraZeneca logo in this illustration
Foto: DADO RUVIC/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
25.01.2021.
u 13:57

Hrvatska je naručila najviše komada upravo ovog oksfordskog cjepiva

Cjepivo AstraZenece, po najnovijim informacijama, bit će odobreno za korištenje u EU 30. siječnja. Nakon što europska agencija za lijekove (EMA) da privremeno odobrenje, prve pošiljke stižu u države članice 7. veljače, doznaje Večernji list.

Cjepivo Oxford/AstraZenece je jeftinije i može se čuvati u hladnjaku, pa ga je lakše transportirati i koristiti. Hrvatska je naručila najviše komada upravo ovog oksfordskog cjepiva.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Hrvatska je namjeravala kupiti tri milijuna i 600 tisuća doza, ali je preraspodjelom u EU dobila 2,705.000 doza AstraZeneca cjepiva. No kompanija je objavila kako će smanjiti isporuku za 60 posto, što je izazvalo negodovanje i pritisak Europske komisije te se razgovori nastavljaju upravo danas.

 

>> VIDEO Krunoslav Capak: "Morat ćemo obustaviti nova cijepljenja, 30 posto su nam smanjili isporuku."

Ključne riječi

Komentara 23

GE
geler203
14:03 25.01.2021.

Samo recite da se ugovor raskida zbog neispunjavanja uvjeta i da ćete uzeti rusko cjepivo. Automatski stiže cjepivo i to po manjoj cijeni. Pitanje je samo tko će se cijepiti?

TO
ToTu
14:17 25.01.2021.

Gdje je sad Ursula i ostali Plenkyevi EU frendovi. Sad se vidi moć SAD i Engleske i njihovo peijateljstvo sa EU. SAD će cijepiti najprije svoje stanovnistvo i Izrael. A Englezi svoje stanovnistvo i države clanice Komonvelta. EU čekaj i kmeči mozete i narikati kad nemamo svoju proizvodnju. Toliko o partnestvu EU i SAD.

Avatar 1ofthem
1ofthem
14:33 25.01.2021.

Ja iz Zenice prihvaćam samo pljeskavice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije