Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin

Doživotni zatvor džihadistu koji je ubio četiri osobe u Židovskom muzeju

policija Bruxelles
Reuters/PIXSELL
12.03.2019.
u 07:30

Prizivni sud u Bruxellesu nakon osam sati rasprava zaključio je da kod Nemmouchea apsolutno ne postoji žaljenje u odnosu na žrtve, da zločin nosi antisemitska obilježja, da je počinitelj opasan i da se radi o "egocentričnom i narcisoidnom" čovjeku

Francuski džihadist Mehdi Nemmouche koji je proglašen krivim za četiri "teroristička ubojstva" počinjena 2014. u Židovskom muzeju u Bruxellesu osuđen je u noći s ponedjeljka na utorak na doživotni zatvor. 

Nemmouche (33) je prošli četvrtak proglašen krivim za ubojstvo četiri osobe u Židovskom muzeju u Bruxellesu koje je počinio 24. svibnja 2014. nakon što se vratio iz Sirije. 

Ubio je izraelski par, Francuskinju koja je volontirala u muzeju i belgijskog člana osoblja koji je preminuo nekoliko dana kasnije. Napad za koji je osuđen Nemmouche smatra se prvim napadom nekog islamističkog militanta s europskim državljanstvom koji se vratio iz Sirije. 

Prizivni sud u Bruxellesu nakon osam sati rasprava zaključio je da kod Nemmouchea apsolutno ne postoji žaljenje u odnosu na žrtve, da zločin nosi antisemitska obilježja, da je počinitelj opasan i da se radi o "egocentričnom i narcisoidnom" čovjeku.

"Ponašanje optuženog obilježava potpuni nedostatak žaljenja prema žrtvama tog čina... njegov stav pokazuje da u uopće ne shvaća težinu svojih djela", kazao je sud.

Drugi Francuz Nacer Bendrer koji je također proglašen krivim zbog pomaganja Nemmoucheu dobio je 15-ogodišnju zatvorsku kaznu.

Taj je napad prvi ukazao na prijetnju koju predstavljaju radikalizirani muslimani koji se vraćaju svojim domovima u Europu nakon borbe u sirijskom građanskom ratu. Vjeruje se da je Nemmouche otputovao u Siriju 2013. kako bi prošao obuku u džihadističkom kampu te se borio na strani Islamske države.

Komentara 2

IB
ibiza
09:48 12.03.2019.

to treba bez zatvora ,samo kosta ...

ZI
zimerman
14:02 12.03.2019.

On je zaslužio smrtnu kaznu ,imam koji mu je isprao mozak je zaslužio doživotnu robiju a džamiju u kojoj se krivom bogu molio treba zatvoriti .....jedino teko se ovo zlo može zaustaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije