Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRESIRANJE LJUBIMACA

Dozivanje psa besmisleno je bez zapovijedi

Pas
Thinkstock
28.05.2018.
u 08:40

Vlasnicima bi pametnije bilo da uz ime slijedi i neka zapovijed, poput 'dođi', 'idemo' ili 'ne'.

Vlasnici pasa dozivaju ime svoga ljubimca desetke puta dnevno. U tome nema ništa loše ako ne očekujete neku posebnu reakciju

Iz psećeg kuta gledanja, zvuk njegova imena bez posebnih instrukcija ne znači mnogo, kažu dreseri pasa. 

Vlasnicima bi pametnije bilo da uz ime slijedi i neka zapovijed, poput 'dođi', 'idemo' ili 'ne'. 

U suprotnom, njihovi ljubimci s vremenom na pozive uopće neće reagirati. 

Ili još i gore, bit će u strahu jer se njihovo ime zaziva samo u ljutnji

Pas
1/6
Ključne riječi

Komentara 3

DO
domxerex
10:24 28.05.2018.

Prva stvar koju vlasnici pasa moraju shvatiti da je to pas a ne čovjek i da tu ljudska psihologija ne funkcionira. Moram reći da kod onih nadobudnih liberanih pametnjakovića sam vidio da ljudska psihologija (njihova verzija) ne funkcionira ni na njihovoj djeci jer su strašno bezobrazna i razmažena. Ako se tako postave prema psu on će ih smatrati slabima i onda će on sebe postaviti za vođu čopora. Nakon toga će on početi njih dresirati i postavljati im pravila a da "nadobudne budale" neće ni znati. Zato zagovarama da ne treba svima dati pravo glasa jer nisu sposobni preuzeti odgovornost i biti razumni ma koliko pričali o liberalizmu i demokraciji i ti likovi i likice su i dalje ostali kmetovi i sluge koji čeznu za gospodarom.

LO
Long
09:16 28.05.2018.

Prvo pas, a i vlasnik. Moraju razumjet rijec zapovjed. To nije molba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije