Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zeland

Dotcom o uhićenju: Policija me udarala i cipelarila bez razloga!

'Megaupload founder Kim Dotcom (L) stands next to his wife Mona as he talks to members of the media after he left the High Court in Auckland February 29, 2012.    REUTERS/Simon Watts   (NEW ZEALAND -
Reuters/Pixsell
07.08.2012.
u 11:25

– Skočili su na mene i srušili me. Dobio sam udarac u lice, a nogama su me udarali dok sam bio na podu – prepričao je Dotcom svoje uhićenje

Kim Dotcom, osnivač Megauploada koji je zatvoren i pod istragom američke policije, optužio je policiju Novog Zelanda da ga je pretukla tijekom racije na njegovu posjedu.

Dotcom, koji čeka izručenje SAD-u s Novog Zelanda, kazao je da je bio prestravljen tijekom racije u siječnju kada je policija okružila njegov posjed helikopterima. Kada je čuo lupanje i galamu, kaže, pobjegao je u sobu gdje ga je policija i pronašla.

– Skočili su na mene i srušili me. Dobio sam udarac u lice, a nogama su me udarali dok sam bio na podu – kazao je Dotcom na sudu, donosi Reuters.

– Boljelo me i vrištao sam. Rekao sam im da nema potrebe da me udaraju i ozljeđuju te sam ih molio da prestanu – kazao je.
 
Podsjetimo, Nijemac je osnivač Megauploada, servisa za razmjenu sadržaja na internetu, koji su mnogi korisnici upotrebljavali za razmjenu piratskih materijala. FBI Dotcoma optužuje da je time vlasnicima autorskih prava otuđio više od 500 milijuna dolara te da je od oglašavanja zaradio više od 175 milijuna dolara.

Osim Dotcoma za sudjelovanje u kriminalnim radnjama tereti se još šestero zaposlenika Megauploada, a stranica je u siječnju ugašena.

Ključne riječi

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
12:18 07.08.2012.

znaju li uopce novinari koja je razlika izmedju servisa za razmjenu podataka (sadrzaja kako ga vec zovete) i upload servisa? ako je megaupload bio servis za razmjenu podataka onda je papa turcin...

IB
istina_boli
12:21 07.08.2012.

A sto covjek moze da ocekuje od pajkana, nesto pametno? Nema sanse, pajkani su po definiciji glupi i snazni. Za njihov posao ne treba pamet, nego snaga i ispran mozak, zato i jesu stalno ljubomorni na lopove, pa kad ih se docepaju, perjaju po njima ko po drobu.

Avatar atrpimir
atrpimir
16:14 07.08.2012.

07.08.2012. u 12:21h istina_boli je napisao/la: i ti mi smrdiš na murjaka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije