Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poticanje demografije

Dostupna "Mudrica", e-Dječja kartica s pogodnostima za roditelje

Mudrica
21.12.2020.
u 11:59

e-Dječja kartica “Mudrica“ omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti.

Roditeljima, skrbnicima i udomiteljima - obiteljima, od ponedjeljka je dostupna e-Dječja kartica “Mudrica“, koja omogućuje povoljniji pristup robama i uslugama kroz sustav popusta i pogodnosti. Projekt je to Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade (SDUDM). Kartica je to bez članarine, koja donosi pogodnosti za sve roditelje neovisno o broju djece i dohodovnom cenzusu.

 Za korištenje je dostupna putem mobilne aplikacije „Mudrica“, na jednostavan i pristupačan način. Budući korisnik e-Dječje kartice trebat će podnijeti zahtjev za korištenje u sustavu e-Građani gdje je otvorena usluga e-Dječja kartica. Po dobivanju aktivacijskih podataka, instaliranja mobilne aplikacije „Mudrica“ te unošenja ID-a korisnika i aktivacijskog koda, mogu se koristiti pogodnosti koje Mudrica pruža

 „Dječja kartica predstavlja simbol društvenog konsenzusa oko demografske obnove s ciljem promoviranja obitelji s više djece“, ističe državna tajnica Središnjeg ureda Željka Josić i napominje kako je u tom konsenzusu okupljen široki spektar javih i privatnih partnera iz kulturnog, gospodarskog, zdravstvenog, obrazovnog, sportskog i drugih za obitelj bitnih područja. 

 Zato vjerujemo kako će se e-Dječja kartica, kao pronatalitetna mjera koja će za obitelji s više djece osigurati i više popusta i pogodnosti, implementirati u svakodnevicu onih kojima je najpotrebnije – roditelja i njihove djece, poručuje Josić.

 Prednosti te kartice ističe i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva Bernard Gršić.

„Ovo je potpuno digitalizirana usluga u sustavu e-Građani zbog koje građani ne trebaju dolaziti na šaltere, već sve mogu obaviti online, a uslugu upotrebljavaju koristeći se mobilnim uređajima. Sustav e-Građani trenutno broji preko milijun sto pedeset tisuća jedinstvenih korisnika kojima su na raspolaganju 78 usluga.“- izjavio je Gršić.

Popis partnera i informacije o pogodnostima i popustima dostupne su na web stranici Mudrice https://www.e-djecjakartica.hr/, priopćio je Središnji državni ured za demografiju i mlade.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije