Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštetili državni proračun

Došao kraj suđenju za aferu Dnevnice: Presuda Sauchi i S. Zeljko 27. studenog

Zagreb: Nastavljeno suđenje Sandri Zeljko i Tomislavu Sauchi
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
19.11.2020.
u 15:00

Njih dvoje USKOK tereti za krivotvorenje putnih naloga, kojima su državni proračun oštetili za oko milijun kuna. Sve navedeno odvijalo se u vrijeme triju premijera - Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića.

- Ništa od odgovornih  i manje odgovornih ništa nije vidio ni čuo. To smo tijekom postupka slušali od svjedoka. Što se tiče moje branjenice, smatram da  nije dokazano to za što ju se tereti. Nije dokazana njezina kaznena odgovornost, a ona je bila samo tajnica u Vladi koja je izvršavala naloge svog nadređenog Tomislava Sauche - kazao je  Rade Baranović, branitelj Sandre Zeljko u svom završnom govoru.

Njegovim završnim govorom te replikama stranka na  ranije iznesene  završne govore, jučer je godinu dana od početka, na zagrebačkom Županijskom sudu, okončano suđenje u aferi Dnevnice.  Nepravomoćna presuda Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko  bit će izrečena 27. studenog u 9 sati. 

Njih dvoje USKOK tereti za krivotvorenje putnih naloga, kojima su državni proračun oštetili za oko milijun kuna. Sve navedeno odvijalo se u vrijeme triju premijera - Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića. Saucha je bio predstojnik Milanovićeva ureda, a S. Zeljko tajnica u više vlada.

Njezin odvjetnik osvrnuo se i na pretragu njezina stana, za koju smatra da je bila nezakonita. Istaknuo je i da se USKOK nije potrudio doznati je li netko drugi osim S. Zeljko mogao krivotvoriti potpise na putnim nalozima, što on smatra da je.

Naveo je i da je ona  prvo bila svjedok, a zatim je postala osumnjičena, a naveo je i kako smatra da je USKOK posao ostavio nedovršenim, jer nije istraživo i neke druge, kako je kazao, potencijalne osumnjičenike.  

Ključne riječi

Komentara 1

VI
vidum
18:14 19.11.2020.

Mogu li ja "robijati" umjesto njih?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije