Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Subvencioniranje stambenih kredita

Dosad pristigao 1851 zahtjev mladih obitelji

Predrag Štromar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
28.09.2018.
u 13:32

Kad se brojci od 1851 obitelji pribroji i 2320 obitelji koji su lani dobili subvenciju za stambene kredite, prema riječima Štromara dolazi se do brojke od više od četiri tisuće obitelji koje su riješile svoje stambeno pitanje.

Na natječaj za subvencionirane stambene kredite do četvrtka javila se 1851 mlada obitelj, izvijestio je danas ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Natječaj je otvoren do 5. listopada, a Štromar je poručio da će svi oni koji dotad predaju potpunu dokumentaciju dobiti subvenciju. Kad se brojci od 1851 obitelji pribroji i 2320 obitelji koji su lani dobili subvenciju za stambene kredite, prema riječima Štromara dolazi se do brojke od više od četiri tisuće obitelji koje su riješile svoje stambeno pitanje.

On je ponovno istaknuo brojku od 250 djece koja su se rodila u obiteljima korisnicima subvencije te očekuje da će se djece roditi još više s obzirom na to da jedna od mjera predviđa dodatne dvije godine produljenja subvencije za svako rođeno dijete.

Što se tiče regionalne zastupljenosti predanih zahtjeva, iznos subvencije je od 30 do 51 posto ovisno o indeksu razvijenosti mjesta. Štromar je kazao da se dosad obradilo oko 50 posto pristiglih zahtjeva te da se na temelju toga još ne može govoriti o statistici.

Večernji vam daruje: Ovo je stan koji može biti vaš

Komentara 1

PU
Pulchrum
15:54 28.09.2018.

Odlično, potrebna je pozitivna politika, a ne kukanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije