Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obnova

Dosad osigurana EU sredstva za izgradnju doma za 889 obitelji na potresom pogođenim područjima

Foto: Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije
1/4
16.09.2022.
u 13:22

Iz Ministarstva navode kako su osigurali 111 milijuna eura, odnosno više od 830 milijuna kuna za intervencijske mjere za potresom pogođena područja.

Dosad su osigurana EU sredstva za izgradnju doma za 889 obitelji na potresom pogođenim područjima. Konkretnije, riječ je o više od 300 stanova i 580 obiteljskih kuća. Izvijestili su to iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Naime, ministrica Nataša Tramišak potpisala je treću Odluku o financiranju projektnog prijedloga "Uklanjanje i izgradnja zamjenskih stambenih jedinica u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima". Odlukom su osigurana bespovratna sredstva u iznosu od 138 milijuna kuna kojima će se izgraditi ukupno čettri višestambene zgrade, i to tri na području Gline te jedna na području Dvora, s ukupno 76 stanova. U sklopu projekta predviđena je izgradnja 55 zamjenskih obiteljskih kuća, izvijestili su iz Ministarstva.

Ovom odlukom iskorištena su sva sredstva koje je osiguralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje izmjenom Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Iz Ministarstva navode kako su osigurali 111 milijuna eura, odnosno više od 830 milijuna kuna za intervencijske mjere za potresom pogođena područja. Omogućit će to dom za ukupno 889 obitelji, a izgradit će se 581 obiteljska kuća i 308 stanova u ukupno 20 tipskih višestambenih zgrada. Navedene kuće u vlasništvu su Republike Hrvatske, a dat će se na trajno korištenje obiteljima s područja pogođenih potresom.

- Ova sredstva omogućuju da obitelji čiji su domovi uništeni u potresu kontejnere zamjene domovima. Tijekom sljedeće godine obitelji će dobiti ključeve svojih novih domova - istaknula je ministrica Tramišak.

VIDEO: Snažno nevrijeme poharalo Hrvatsku: Danas na snazi nova upozorenja, moguće su jake oluje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije