Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojili jedan mandat

Dosad najlošiji rezultat HNS-a: Odlazak Matije Posavca bio im je zadnji udarac

Zagreb: Atmosfera u izbornom stožeru Hrvatske narodne stranke
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
06.07.2020.
u 17:25

Štromar je prije izbora najavljivao da će osvojiti barem tri, možda i četiri mandata, najviše tamo gdje su najjači, na sjeveru, i možda koji u Slavoniji, odakle je bivši predsjednik Ivan Vrdoljak koji je na izbore izašao sa skrpanim “Slavonskim pokretom”

“Sjever se voli radom”, poručivao je s plakata predsjednik HNS-a Predrag Štromar kojem je sjever okrenuo leđa. HNS je ostvario dosad najslabiji rezultat, (neslužbeno samo jedan manadat) pogotovo bolan u 3. izbornoj jedinici, iz koje dolaze i Štromar i nezavisna ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Štromar je prije izbora najavljivao da će osvojiti barem tri, možda i četiri mandata, najviše tamo gdje su najjači, na sjeveru, i možda koji u Slavoniji, odakle je bivši predsjednik Ivan Vrdoljak koji je na izbore izašao sa skrpanim “Slavonskim pokretom”. Birači na sjeveru, tradicionalno skloniji ljevici, toj stranci očito nisu oprostili savez s HDZ-om 2017. Osim toga, HNS je prošle godine ostao i bez međimurskog župana Matije Posavca koji je napustio stranku i prešao među nezavisne, povukavši znatni dio glasača, a jedan od razloga je bio upravo pritisak koji je u svom Međimurju dobivao zbog suradnje HNS-a s HDZ-om.

Tako osakaćen i s bremenom na leđima, HNS se u kampanji okrenuo isticanju rezultata u reformi obrazovanja, gradnji POS-ovih stanova... Bezuspješno. U stranci su se nadali da će im pomoći i stranačka infrastruktura sagrađena u vrijeme kad su ju vodili Vesna Pusić i Radimir Čačić.

No, Vesna Pusić je, podsjetimo, zajedno s još troje zastupnika otišla nakon šokantnog Vrdoljakovog pakta s HDZ-om, a Radimir Čačić je iz stranke izbačen još 2014., nakon čega je osnovao Reformiste, u koje je povukao dio HNS-ovog biračkog tijela. Svi ti raskoli, šokovi i osipanja, za HNS je bilo previše.

Ključne riječi

Komentara 11

ST
stefj
17:31 06.07.2020.

Dovoljan je i taj jedan da zadrži sve vodeće pozicije u javnim poduzećima... Skup je taj jedan glas...

TO
torente
17:52 06.07.2020.

I HSS će nestat s Beljak om na čelu. A HNS nije zasluzio ni jedan mandat, prodane duše.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
17:32 06.07.2020.

Skroz sam zaboravio na njih....😂😂😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije