Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokret

DORH zaustavio prekršajni postupak protiv kume ministrice Žalac

Policija u BiH ubila Edina Gačića
Armin Durgut/PIXSELL
22.03.2019.
u 10:26

Na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi dostavljena je medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi  zatražilo je od PU požeško-slavonske zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv 40-godišnje hrvatske državljanke budući da JE, kako se ističe u priopćenju, ovo državno odvjetništvo poduzelo radnje radi utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela.

Podsjetimo, Marijana Obradović, inače kuma ministrice Gabrijele Žalac, 30. prosinca naletjela je na pješakinju na nogostupu. Bila je pod utjecajem alkohola te je pobjegla s mjesta nesreće. 

"U povodu zaprimljenih upita novinara vezano za prometnu nesreću od 30. prosinca 2018. u Jakšiću, pokraj Požege, odgovaramo da je Općinsko državno odvjetništvo u Požegi zatražilo od Policijske uprave požeško-slavonske zaustavljanje optužnog prijedloga i prekršajnog postupka protiv 40-godišnje hrvatske državljanke budući da je ovo državno odvjetništvo poduzelo radnje u cilju utvrđivanja postojanja elemenata kaznenog djela, s napomenom da se za isto djelo ne mogu voditi i prekršajni i kazneni postupak. 

Naime, po zahtjevu policije, ovo državno odvjetništvo 31. prosinca 2018. izdalo je nalog za toksikološko vještačenje krvi i urina vozačice, a 11. ožujka 2019. zaprimilo je nalaz tog vještačenja s izvješćem policije (bez medicinske dokumentacije o ozljedama oštećenice) da se radi o lakim tjelesnim ozljedama te o prekršaju.

Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 20. ožujka 2019. zaprimilo upit novinara, u povodu kojeg je, s obzirom na to da se nije raspolagalo kaznenom prijavom ni medicinskom dokumentacijom, zatražilo od policije informaciju o postupanju te je istog dana, na traženje Općinskog državnog odvjetništva u Požegi, dostavljena medicinska dokumentacija o ozljedama oštećenice iz prometne nesreće, slijedom čega je ovo državno odvjetništvo naložilo medicinsko vještačenje ozljeda radi njihove kvalifikacije, nakon čega će se utvrditi sve okolnosti nastanka prometne nesreće te donijeti državnoodvjetnička odluka", stoji u priopćenju DORH-a.

Video: Plenković o podmetanju ministrici Žalac

Komentara 30

Avatar Mamlazac
Mamlazac
15:02 22.03.2019.

Koliko se vidi iz clanka prestaje prekrsajni jer se vodi kazneni postupak. Sugestija iz naslova izazvala je gomilu nerazmnih komentara koji niti razumiju materiju niti ih interesira.

Avatar Becarina
Becarina
15:11 22.03.2019.

Fino, sutra cemo citati o kuminoj baki, preksutra o njezinoj kumi.

DE
Demetrija
10:59 22.03.2019.

DORH je isto ako ne i više korumpiran od policije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije