Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirela Alerić Puklin

DORH zatražio očitovanje: Suprug tužiteljice sakrio Kovačevićev novac?

Sasa Zinaja/NFOTO/PIXSELL
03.10.2020.
u 18:47

Riječ je o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor

Državno odvjetništvo (DORH) u subotu je izvijestilo će nakon očitovanja zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika donijeti odluku o tužiteljici za koju su mediji otkrili da joj je suprug za bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića sakrio "prljavi" novac

"Po saznanju činjenica vezanih za postupanje Uskoka protiv supruga zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, kao okrivljenika u posljednjem proširenju istrage od 1. listopada 2020." DORH je zatražio očitovanje od zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika. Daljnja odluka vezana za navedenu zamjenicu županijskog državnog odvjetnika će uslijediti po primitku tog očitovanja, kažu u DORH-u. 

>> VIDEO Afera Janaf: DORH za kriminal sumnjiči više osoba

Dodaju da se rad zamjenice županijskog državnog odvjetnika u kaznenom predmetu protiv petnaestorice okrivljenika u slučaju Agrokor ne može dovoditi u vezu s postupanjem Uskoka prema njenom suprugu kao okrivljeniku. Jutarnji list u subotu je objavio da je prijatelj Dragana Kovačevića na kojega je proširena istraga jer mu je pristao sakriti novac za koji je zao da potječe od kaznenog djela Goran Puklin, suprug zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Zagrebu Mirele Alerić Puklin.

Riječ je o jednoj od tri tužiteljice koje su pisale optužnicu u slučaju Agrokor.  Uskok je ranije, ne otkrivajući identitet, izvijestio da je Puklin pristao Kovačeviću sakriti 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka. Novac je navodno sakrio u svom stanu "u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela".

Komentara 23

KI
kingfisher57
20:01 03.10.2020.

...organizirani kriminal. država kriminalca na svim nivoima.

Avatar HrvatskiMucenik
HrvatskiMucenik
20:58 03.10.2020.

To je novac išao za pomoć državnom odvjetništvu. Nije pljačka, nego humanitarna akcija.

Avatar PokradimoSveZajedno
PokradimoSveZajedno
21:01 03.10.2020.

Jednostavno država je preskupa! Ne vrijedi ta usluga tolikog PDVa i tolikih poreza. Skupa država je uzrok svakog zla. Ne mora biti otkaza, ali smanjiti poreze, a samim tim manje novaca se dijeli na isti broj ljudi. Rezultat dio ljudi će pokušati nešto drugo. Ovako svatko krade, pa i državno odvjetništvo. Sankcije male, plaća sigurna, daleko prevelika za takav rad. A dio vremena provodiš razmišljajući kako bi pokrao poslodavca tj. državu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije