Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podnijeli žalbu

DORH traži strožu kaznu za Horvatinčića

Šibenik: Tomislav Horvatinčić po izlasku sa suda
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
07.05.2019.
u 08:30

Žalba je podnesena zbog odluke o kazni te Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da nadležni županijski sud uvaži žalbu i preinači presudu na način da se optuženiku za počinjeno kazneno djelo izrekne stroža zatvorska kazna

Tomislav Horvatinčić proglašen je krivim za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je u kolovozu 2011. smrtno stradalo dvoje talijanskih nautičara. Sudac je potvrdio sve navode optužnice i osudio Horvatinčića na 4 godine i 10 mjeseci. Također, zabranjeno mu je upravljanje vozilima. 

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je 2. svibnja 2019. žalbu protiv presude Općinskog suda u Šibeniku kojom je hrvatski državljanin (1948.) osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i deset mjeseci zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće iz čl. 272 st. 3. i 1. Kaznenog zakona, priopćio je DORH.

Istom presudom optuženiku je temeljem čl. 78. st. 1., 2. i 3. KZ/97 izrečena i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom za sve vrste motornih vozila u trajanju od pet godina računajući od dana pravomoćnosti odluke s time da se vrijeme izvršenja kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere.

"Žalba je podnesena zbog odluke o kazne te Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku predlaže da nadležni županijski sud uvaži žalbu i preinači presudu na način da se optuženiku za počinjeno kazneno djelo izrekne stroža zatvorska kazna kako bi se postigla svrha specijalne i generalne prevencije i time utjecalo na svijest građana o pogibeljnosti istih i sličnih kaznenih djela, kao i kako bi se postiglo pravedno kažnjavanje za teška kaznena djela protiv sigurnosti prometa", stoji u priopćenju DORH-a.

Video: Tomislav Horvatinčić - kronologija suđenja

Komentara 6

DU
Deleted user
08:47 07.05.2019.

Zaslužio je mnogo veću kaznu već radi toga što mu to nije prva nesreća s dvoje mrtvih. Imao je on i nekoliko automobilskih nesreća također s poginulima ali se uvijek "izvlačio" radi "poštenih i nepotkupljivih" hrvatskiuh sudaca. Vrijeme je da plati.

DU
Deleted user
09:52 07.05.2019.

Dok god se ne ukine stavka iz zakona da sve ispod 5 godina je uvjetno,te se može braniti sa slobode,sve kazne če biti 4 godine i par mjeseci. Zakon je i napisan za ovakvu gamad da bi izgledalo da je kao kažnjen. Ljude ne zanima PRAVO nego PRAVDA,a to je ono što ne želi nitko tko je na vlasti. Da uzmemo sudstvo koje je vrijedilo na divljem zapadu živjeli bi u pravednijoj državi nego ovo danas šta imamo.

Avatar raco
raco
09:17 07.05.2019.

ne da mu neće pojačati kaznu, nego će ju žalbeno vijeće i smanjiti,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije