Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNA OBJAVA?

DORH policiji: Ispitajte ima li zbog 'ZDS-a' kaznenog djela na štetu djece

Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.08.2019.
u 12:11

Saborski zastupnik Peđa Grbin našao pod istragom Agencije za zaštitu osobnih podataka jer je na Facebooku objavio snimku mladih nogometaša Poljičanina iz Srinjina.

Nakon što se zastupnik SDP-a Peđa Grbin našao pod istragom Agencije za zaštitu osobnih podataka jer je na Facebooku objavio snimku mladih nogometaša Poljičanina iz Srinjina na kojoj se vidi kako u društvu starijeg muškarca uzvikuju ustaški pozdrav “za dom spremni”, za mišljenje pitali smo i DORH.

Preciznije, pitali smo radi li se što vezano uz sporni slučaj kako bi se utvrdilo je li na snimci možda riječ i o huškanju djece na uzvikivanje ustaškog pozdrava.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu odgovorilo nam je da je razmotrilo snimku i podnijelo nalog PU splitsko-dalmatinskoj za provođenje izvida temeljem odredbe članka 206. stavka 4. u svezi s člankom 206. h stavak 1. Zakona o kaznenom postupku.

Izvidima, nastavljaju, treba utvrditi postoje li u postupanju bilo koje osobe, vezano uz navedenu snimku, elementi kaznenog djela za koje se progoni po službenoj dužnosti, a posebno kaznenog djela počinjenog na štetu djece s obzirom na način na koji su slavila pobjedu nad Srbijom na turniru u Barceloni.

Ključne riječi

Komentara 33

Avatar munšajn
munšajn
12:18 15.08.2019.

Što vi više upirete u zabranu, to ćemo mi više koristiti ZDS. A bez zabrane petokrake, srka i čepića, i zločinca Tita, nema ni svrhe pokušavati zabraniti ZDS.

MM
Marko_Maras
12:31 15.08.2019.

Čim je opet uveden verbalni delikt, odmah su se našli i denuncijanti kao što je Peđa Grbin.

RA
Rafael55
12:18 15.08.2019.

Najveca steta Hrvatskom narodu napravljena je 45.g do 91.g 0poravak ce trajat jos 30.g

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije