Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NE IZNOSI ARGUMENTE'

DORH odgovorio na Kalmetine optužbe: 'Cvitan ne postupa po nalozima bilo koje osobe ili stranke'

kalmeta i bianca
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
21.11.2016.
u 16:38

Izjave navedenog okrivljenika predstavljaju, kako je sam izjavio, njegovo "duboko uvjerenje i mišljenje" za koje nije ponudio niti jedan razumni argument, stoji u priopćenju

Nakon što je Uskok podignuo optužnicu protiv Božidara Kalmete, zadarski gradonačelnik za Hinu je kazao kako smatra da je Dinko Cvitan to napravio "iz razloga kako bi se dodvorio Mostu".

– Očito želi ostati i dalje državni odvjetnik – kazao je Kalmeta.

Državno odvjetništvo odlučilo je reagirati na te izjave te je Kalmeti poručilo da ne postupaju po nalozima bilo koje osobe ili stranke. U priopćenju navode kako postupaju sukladno zakonom propisanim ovlastima.

Kažu kako Kalmeta "nije ponudio niti jedan razumni argument" te napominju kako su obje optužnice utemeljene na prikupljenim dokazima.

– Glavni državni odvjetnik Republike Hrvatske Dinko Cvitan ne postupa po nalozima bilo koje osobe ili stranke, već postupa sukladno zakonom propisanim ovlastima u koje zakonodavac nije unio ni predvidio dodvoravanje.

Izjave gradonačelnika Zadra i bivšeg ministra mora, prometa i infrastrukture su izjave samo jednog okrivljenika u jednom od predmeta nadležnog državnog odvjetništva odnosno Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) koje je, u konkretnim predmetima protiv navedenog okrivljenika, postupalo i postupa isključivo u skladu s pozitivnim zakonskim propisima i na osnovu stanja dokaza u spisu.

Izjave navedenog okrivljenika predstavljaju, kako je sam izjavio, njegovo "duboko uvjerenje i mišljenje" za koje nije ponudio niti jedan razumni argument. 

Sud je potvrdio optužnicu protiv navedenog okrivljenika i time utvrdio postojanje osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo kako mu se optužnicom stavlja na teret, dok će o osnovanosti danas podignute optužnice sud tek odlučivati

Napominjemo kako su obje optužnice utemeljene na prikupljenim dokazima u zakonom propisanom postupku koje je proveo nadležni USKOK – stoji u priopćenju.

Podsjećamo, USKOK je podigao optužnicu kojom se Kalmetu optužuje da je oštetio Ministarstvo, mora, prometa i infrastrukture za više od 600 tisuća kuna vezano uz naručivanje filma "Prometna renesansa Hrvatske" "znajući da nema potrebe za naručivanje i plaćanja tog filma sredstvima Ministarstva".

>> Kalmeta: Iza optužnice stoji Cvitanova želja da se dodvori Mostu

>> USKOK podnio novu optužnicu protiv Kalmete: Oštetio Ministarstvo za više od 600 tisuća kuna

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:28 21.11.2016.

Tako pred svake izbore samo da se covjek ne bi kandidirao onda jedno vrijeme mir.Da imate i jedan dokaz odavno bi ga zatvorili, most isti SDP - tatini sinovi nastavljaju igru.

NE
Neo001
21:03 21.11.2016.

'Hahaha...cepam se po patosu od smeha...hahaha....sud je dosudio da su milanovic i ostoja nezakonito sa svojim psihijatrima zatocili franciskovica u ludaru i tamo ga trovali....sto je napravio cvitan po sluzbenoj duznosti....stiti svoje gazde....'

NE
Neo001
19:33 21.11.2016.

Dok su ljudi poput bajića i cvitana na čelu DORH-a, popuno je jasno da UDBA još truje demokraciju i terorizira hrvatske građane.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije