Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON UHIĆENJA ŠEFA JANAFA

DORH zatražio skidanje imuniteta za Dražena Barišića (HDZ) i Vinka Grgića (SDP)

Foto: Pixsell
17.09.2020.
u 11:09

U Sabor je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovu i jednom SDP-ovu zastupniku.

Zbog sumnje u gospodarski kriminal, policija je u suradnji s USKOK-om privela predsjednika Uprave Janafa Dragana Kovačevića. Uz Kovačevića, policija sumnjiči da je još desetak osoba namještalo poslove Janafa i trgovalo utjecajem. 

Među osumnjičenima su, doznaje Večernji list, i dva saborska zastupnika: Dražen Barišić (HDZ), gradonačelnik Velike Gorice, te Vinko Grgić (SDP), gradonačelnik Nove Gradiške. Njih dvojicu konkretno se sumnjiči da su namještali poslove vezane uz Janafove investicije. 

U Sabor je stigao zahtjev za skidanjem imuniteta jednom HDZ-ovu i jednom SDP-ovu zastupniku.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Robert Jankovics potvrdio nam je da su ga kontaktirali iz DORH-a te da će se MIP odmah sastati čim materijal DORH-a stigne u Sabor. Nije htio govoriti za koga se traži skidanje imuniteta jer još nije dobio zahtjev, no neslužbeno se može čuti da je riječ upravo o Barišiću i Grgiću.

Ne može se voditi kaznena istraga ni u kojoj fazi protiv saborskih zastupnika dok to ne odobri Sabor. U tu svrhu danas će se sastati MIP koji Saboru, na zahtjev DORH-a, predlaže ukidanje imuniteta zastupnika radi vođenja kaznenih postupka. 

 

Komentara 10

SP
Spezzi
11:33 17.09.2020.

dvije partije pravne i moralne sljednice SKH su sve osvojile (zarobile); medije, institucije, agencije, biznis, kulturu, sport, ali izgleda da se USKOK otrgao kontroli ! Šef uskoka vjerojatno ne spava mirno...

TA
Tarica1912
11:34 17.09.2020.

Sramota za gradonačelnike.Došao vrag po svoje😡!

DU
Deleted user
11:58 17.09.2020.

Glavno da DODIG dodje u nas na razgovor zivjela nam domovin HRVATSKA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije