Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgovor kritici

DORH: Obavijestili smo obitelj Bilić čim smo doznali rezultate

konferencija Antonija Bilić (1)
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
30.11.2012.
u 12:55

U 17.30 stigla je potvrda da je analiza DNK dovršena, no rezultat vještačenja nije bio poznat sve dok u Karlovac nisu stigli vještaci

Vijest da je obitelj Antonije Bilić rezultate analize DNK doznala tek desetak minuta prije konferencije za medije dočekana je na nož. Rezultati su bili poznati već oko 17.30 sati pa se postavilo pitanje zašto Antonijinoj obitelji, koja je u agoniji živjela 550 dana, odmah nije javljeno da posmrtni ostaci pronađeni na smetlištu pokraj  Modruša pripadaju njihovoj kćeri i sestri.

>>Obitelj Bilić rezultate analize doznala 10 minuta prije javnosti

DORH odgovara da je razlog tome što  županijska državna odvjetnica iz Karlovca, iako je znala da je analiza gotova,  nije znala koji je rezultat analize sve dok nije bio dostavljen nalaz. 

– Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu oko 17.30 sati obaviješteno je da je dovršena naložena obdukcija i analiza DNK te da je u tijeku izrada pisanog nalaza i mišljenja. Dakle, županijska državna odvjetnica tada je samo znala da su radnje vještačenja dovršene, međutim do dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nije znala rezultate vještačenja – izvijestio je DORH na svojim službenim internetskim stranicama. 

Prema priopćenju, vještaci su po dolasku u Karlovac osobno kontaktirali s obitelj Bilić i potvrdili im da je riječ o njihovoj Antoniji, a u istom trenutku s rezultatima provedenog vještačenja upoznata je i županijska državna odvjetnica. 

– Kako prije dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nitko u državnom odvjetništvu nije znao rezultate provedenih vještačenja, tako se nije ni moglo obavijestiti obitelj. Naime, obavještavanje bilo koga, pa i obitelji, bez uvida u nalaz i mišljenje bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno posebno cijeneći traume kroz koje je prolazila obitelj Bilić – zaključuju u DORH-u. 

>>Karamarko: Nije bilo propusta, za neke stvari treba imati i sreće

>>'Draga Antonija, sigurna sam da ti je lijepo danas u Božjem krilu'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije