Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Divljaštvo u Sinju

DORH: Mladići su demolirali pekarnicu zbog nesnošljivosti prema Albancima

Foto: Screenshot/Dalmacija News
12.08.2019.
u 15:44

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu protiv svih osumnjičenika odredio je istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Petorica mladića koji su 5. kolovoza u Sinju demolirali jednu pekarnicu ispitani su u Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu te su kazneno prijavljeni za nasilničko ponašanje.

Kako je priopćio DORH, postoji osnovana sumnja da su osumnjičenici 5. kolovoza oko 23,30 sati u Sinju zajednički i dogovorno došli u pekarski obrt te zbog nesnošljivosti prema osobama albanske nacionalnosti i u cilju da zastraše zaposlenicu pekare i povrijede njezino dostojanstvo bez ikakvog povoda razbacivali hranu i piće po unutrašnjosti prodajnog prostora pekare.

Svaki osumnjičenik naručio je po jedan proizvod i kada im je zaposlenica (1995.) dala naručenu hranu, osnovano se sumnja da su je razmazivali po staklenoj plohi rashladne vitrine, prodajnom pultu, hladnjaku i unutrašnjoj strani zidova prodajnog prostora te je na kraju bacili prema zaposlenici i policama s izloženim artiklima.

Osumnjičenici su potom bez dopuštenja osoblja i bez namjere plaćanja vadili iz hladnjaka unutar prodajnog prostora gazirana pića i jogurte te ih otvarali i njihov sadržaj prolijevali po unutrašnjosti pekare i namještaju, a ambalažu razbacali po prodajnom prostoru istodobno psujući zaposlenicu te izgovarajući razne pogrdne izraze koji su se odnosili na vlasnika pekarnice u smislu njegove albanske nacionalnosti. Sumnja se i da su prilikom odlaska ponovili kako nisu završili s opisanim, čime su ponizili zaposlenicu i kod nje izazvali strah za vlastitu sigurnost.

Nakon ispitivanja Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na svjedoke te tako ometati kazneni postupak i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio ovaj prijedlog i protiv svih osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje potvrđuju postojanje opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, priopćio je DORH.

Ključne riječi

Komentara 50

Avatar Otroviks
Otroviks
16:00 12.08.2019.

"zbog netrpeljivosti prema Albancima".... i izražene trpeljivosti prema alkoholnim pićima i tko zna čim još, koja netrpeljivost prema Aljbancima i svakom tko dođe pod ruku pojačava i jače izražava.

IM
Immanuell
16:07 12.08.2019.

Što se to događa s Dalmatincima? Ovo više nije slučajno.

DU
Deleted user
16:18 12.08.2019.

Novinaru nisu to nikakvi mladići nego huligani, isti oni koji premlaćuju nogometne suce, stvaraju nerede na stadionima, crtaju svastike ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije