Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNO SE ODLUČILI

DORH izdao tjeralicu za Ivicom Todorićem!

Ivica Todorić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
21.10.2017.
u 15:33

Županijsko državno odvjetništvo izdalo je tjeralicu protiv Ivice Todorića

Dogodilo se ono što se i očekivalo danima, Županijsko državno odvjetništvo izdalo je tjeralicu protiv Ivice Todorića.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, u okviru poduzimanja radnji iz svoje nadležnosti kako smo Vam to ranije odgovarali, a slijedom rješenja Županijskog suda u Zagrebu o određivanju istražnog zatvora protiv prvookrivljenog hrvatskog državljanina, sukladno čl. 566 ZKP-a izdalo tjeralicu protiv tog prvookrivljenika. Daljnje radnje po izdanoj tjeralici provodi policija sukladno zakonskim odredbama. 

Ivica Todorić
1/10

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je zbog nezakonitog pribavljanja milijardu i 142 milijuna kuna pokrenulo istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića, i 12-oro Agrokorovih menadžera te revizora.

Zagrebački Županijski sud odredio je istražni zatvor samo za Ivicu Todorića, a ostali su u srijedu, 18. listopada pušteni da se brane sa slobode.

Ukupnoj šteti tužiteljstvo pribraja i nepripadnu korist od dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "jednu pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Ministar Božinović danas je najavio mogućnost raspisivanja tjeralice i još jednom ponovio kako je cijeli postupak usklađen s domaćim i europskim zakonodavstvom.

"Sve što se radi, radi se u skladu s domaćim i europskim zakonodavstvom. Tu nema nikakvih dvojbi", izjavio je ministar Božinović novinarima nakon obilježavanja Dana bez mobitela u prometu, upitan postoji li problem s izručenjem Ivice Todorića, koji se navodno nalazi u Londonu.

Podsjetio je kako o  tom pitanju postoji međunarodna i europska praksa koja je vrlo jasna.

Na novinarske upite gdje je Ivica Todorić, Božinović nije dao detaljnije informacije, kratko poručivši kako o tome ne može govoriti.
Ministar Božinović nije želio precizirati niti na pitanje vezano za raspisivanje tjeralice za Ivicom Todorićem, naglasivši kako je to posao policije koja, dodao je, od prvog dana vrlo kvalitetno surađuje s Državnim odvjetništvom RH i sudskim tijelima te, kroz međunarodnu policijsku suradnju, i s policijama drugih država.

Ivica Todorić
1/25
Ključne riječi

Komentara 109

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:35 21.10.2017.

Od kad su mostovci dobili nogu polako funkcionira pravna drzava.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
17:41 21.10.2017.

Ode toza u partizane.

PA
Patrizzia
17:31 21.10.2017.

Anti hrvatski elementi iz dalmatinske zabiti su si dali u zadatak najprije da sruše Karamarka , pa Milanovića i poslije Todorića da bi sponzori tih seljaka kupili rasčerećeni agrokor .Što se Todorića tiče svi nabrojeni mu mogu puhati odostraga !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije