Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod prisilom

DORH istražuje Karlovčanina zbog trgovanja ljudima i ropstva

\'IPL-PULA  NASILJE NAD ZENAMA OSNIVA SE SIGURNA KUCA U PULI FOTO DUSKO MARUSIC UZ vesne brnabic\'
Ilustracija
24.03.2011.
u 18:36

Odveo ju je u stan gdje ju je držao većinom zaključanu.Uz to ju je fizički zlostavljao, prijetio joj smrću te prisiljavao na pružanje seksualnih usluga

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu podnijelo je Istražnom odjelu Županijskog suda u istražni zahtjev protiv 45-godišnjaka zbog sumnje da je počinio kazneno djelo trgovanja ljudima i ropstva. 

Prema podacima DORH-a Karlovčanin je od početka veljače do sredine kolovoza 2010. godine, upoznao ženu kojoj je, znajući da je bez novčanih sredstava te bez osiguranog mjesta za stanovanje, ponudio smještaj u njegovom stanu.

Nakon što je pristala odveo ju je u stan gdje ju je držao većinom zaključanu, za svaki izlazak morala ga je zvati, izvan stana se kretala samo uz njegovu pratnju, branio joj je bilo kakve kontakte s drugim ljudima, prijateljima te sa članovima njene obitelji kojima se nije smjela javiti.

Uz to ju je fizički zlostavljao, prijetio joj smrću te prisiljavao na pružanje seksualnih usluga drugim muškarcima.

Komentara 4

VZ
vatreni zec
20:24 24.03.2011.

svaka ovakva prica je teska i tuzna na svoj nacin, no najgore je onim zrtvama takvog iskoristavanja ciji \"gazde\" debelo podmazuju policiju tako da im je dodatno otezavajuce potraziti pomoc. i danas se uz ilegalnu suradnju s policijom obavlja sverc cigareta, oruzja, i ljudi od cega najvecim dijelom zena (pogotovo ilegalno useljenim cime su dodatno u prevelikoj gabuli pa se onda i na njih gleda kao na kriminalce i ukida polozaj zrtve)

AA
aabbcc
20:31 24.03.2011.

\' Ovo gore nego onim zenama u Iranu i Afganistanu.

KO
koza2
08:30 25.03.2011.

Postajemo pravo američko društvo... Sve loše stvari smo dobili od zapada...Bolesno smo društvo postali,bez zakona i reda,a bez reda nema ničega ,samo bjeda,kriminal i siromaštvo.. Nije sloboda da svatko može raditi što ga volja,sloboda je kad kuću možete ostaviti otključanu i ne bojati se da će je netko opljačkati... Bojim se da smo slobodu izgubili i teško ćemo je dobiti natrag... Ali ja se nadam da će opet doći dan,kad nećemo morati kuće zaključavati i bojati se za svoju djecu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije